Fem grunner til å reise til Nord-Irland

Nord-Irland er nok ikke førstevalg av feriested for oss nordmenn, noe som antageligvis er den beste grunnen til å dra dit.

Belfast byr på gammel og ny krigshistorie. Foto: Kim Jansson
Belfast byr på gammel og ny krigshistorie. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dublin er nok førstevalget for de fleste nordmenn som drar til Irland. Men når du først skal dra til landet med den trolske naturen, bør du vurdere en tur nordover.

Blant annet byr Nord-Irland på en helt spesiell verdensarv, som kanskje er like spektakulær som de norske fjordene. Les mer om og se bilder av The Giants Causeway litt lenger ned i artikkelen.

Her er fem gode grunner til å reise til Nord-Irland akkurat nå:

1. Billig pund - billig shopping

Republikken Irland har innført euro, og siden euroen er dyr for oss nordmenn, er det lenger enn normalt mellom gode tilbud i denne delen av øya. Kommer du deg over grensen til Nord-Irland er du i Storbritannias del av verden, der myntenheten er britiske pund.

At pundet koster under ti kroner er blitt så vanlig at vi nesten tar det for gitt. Sannheten er riktignok at kursen er statistisk sett unormalt lav, noe som blant annet skyldes en svært turbulent britisk økonomi.

Det betyr også at Belfast og Nord-Irland kan by på noen svært forlokkende priser for tiden. Alt fra mat og drikke til transport og shopping (i fornuftige mengder, selvsagt) er lite belastende for lommeboken..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer