Fem strender i verdensklasse

Sydney har noen av verdens beste og mest kjente strender. Her er fem som du bør få med deg hvis du er på besøk.

Publisert

Strandliv + Sydney = sant! Hvis de ikke har klart å fått seg et hus ved stranden strømmer sydneyboerne til vannet når helgen er et faktum. Her spiser du, jogger, bader, surfer, ser på gateartister, spiller fotball, volleyball eller hva du enn måtte ønske. Sydneys strandliv er ren underholdning, men bak bølgene lurer frykten for de store hvite haiene.

Lider du av haiskrekk kan du trøste deg med det faktum at samtlige strender er overvåket og at det er plassert såkalte hainett i farvannet utenfor buktene.

Bondi Beach

Størst og best? Mange vil si seg enig. Er du strandløve eller på utkikk etter litt ekte Sydneykultur må du ikke gå glipp av Bondi Beach. Stranden som vender sørover mot Tasmanhavet er kjent som en ypperlig surfestrand, og selv uten egne ambisjoner kan det være underholdende nok å se på. Bondi er samtidig en av Sydneys mest populære forsteder, med et yrende kaféliv og trendy klientell. Bondi blir arena for strandvolleyball under OL.

Manly Beach

Nordsidens juvel. Vendt ut mot Stillehavet ligger strendene Shelly, Manly og North Steyne som perler på snor. De aller fleste i Sydney tenker likevel bare på Manly når de er i området. Ta fergen fra Circular Quay inne i sentrum og nyt synet av byen fra sjøsiden. I tillegg til hvit sand og store bølger kan bydelen gi deg et glimt av hva som skjuler seg under overflaten. Akvariet Oceanworld er vel verdt et besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer