Fem ting du bør unngå i Madrid

Publisert
Sist oppdatert

 • Ikke gro fast i bydelen Centro, der slottet, Plaza Mayor og Plaza del Sol ligger. Madrids forskjellige barrios (nabolag) bør utforskes. Chueca er stedet for trendy shopping og kule barer. La Latina er arbeiderklassestrøket som er på vei til å bli hipt. Salamanca er det fasjonable strøket der de velbeslåtte bor.

 • Ikke mist verdisakene dine. Pass deg for lommetyver. Som i alle andre storbyer sniker det seg lommetyver rundt omkring i byen. Vær oppmerksom når du går i travle strøk, og pass på å ikke sette fra deg vesken ved kafébordet. Ha den på fanget eller plassert mellom føttene i stedet.

 • Ikke bruk all shoppingtiden inne på Zara eller Massimo Dutti. Visst har disse kjedene fine klær, men du får tak i dem i Norge også (foreløpig i Oslo, men Zara har planer om å utvide til flere byer). Det finnes mange spennende spanske designere du heller bør sjekke ut. Handlegatene Funcerral i Chueca og Serrano i Salamanca er gode tips.

 • Ikke tvihold på din norske døgnrytme. Hvis du stikker ut for å spise middag klokken åtte, risikerer du i beste fall å spise alene, i verste fall at restaurantene ikke har åpnet ennå. I Madrid spiser de middag tidligst klokken ti, helst senere på kvelden. Vær klar over at en del butikker stenger i siestaen fra rundt to til fem om ettermiddagen.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer