Fem ting du MÅ gjøre i New York

Verdens kanskje fremste metropol er ikke sett på én dag. Men har du kun kort tid til rådighet er det i alle fall visse ting du ikke bør gå glipp av.

Sug inn utsikten over "The big Apple" fra Empire State Building. Foto: Karoline Brubæk
Sug inn utsikten over "The big Apple" fra Empire State Building. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Det er ikke gjort på én dag å se "verdens største eple". Men har du kun kort tid til rådighet i New York, og du aldri har vært der før, er det i alle fall visse ting du bør prøve å få med deg. Vi gir deg de viktigste stoppestedene på en hastig tur i New York!

Valg: Vandre eller se

Har du ikke mer enn én dag til rådighet før reisen går videre må du gjøre et valg. En av de viktigste opplevelsene New York byr på er nemlig inntrykkene som fester seg når du beveger deg rundt i byen. Vil du føle storbyen, pulsen, trafikkaoset, handlegatene, skyskraperne… Det gjør du best ved å bruke dagen til å vandre rundt. Er dette mest fristende leser du rådene i neste avsnitt.

Hvis du derimot er av typen som ikke kan forlate storbyen uten å ha fått med deg de obligatoriske severdighetene og viktige punktene på bykartet bør du heller lese avsnittet om severdigheter…

Og aller best: Har du mer enn én dag, kan du få med deg både vandring og severdigheter. God tur…!

Metropolen med beina til hjelp

Bruk beina. Det er faktisk den beste måten å oppleve byen på. Det er overraskende mye å oppleve i denne byen bare ved å vandre rundt på måfå. Og selv om New York har rykte på seg for å være kriminelt belastet, har dette blitt mye bedre de siste årene. På dagtid er det stort sett trygt å vandre rundt i de forskjellige hyggelige områdene på Manhattan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer