Fem ting du må unngå i Riga

Tilbake til guiden >>

Publisert
Sist oppdatert

  • Unngå lugubre nattklubber. Riga har mange barer og nattklubber, men du bør være forsiktig, spesielt om du er på byen alene. Om noen utesteder prøver å friste deg med gratis drinker, bør det dukke opp et varselsskilt. Som lokalbefolkningen sier: "Det er ikke noe som heter gratis drink". Det er dessverre mange historier om turister som har blitt nektet å gå før de har betalt tusenvis av kroner for noen få drinker.
  • Unngå taxikrangel. Setter du deg i en taxi, bør du passe på at sjåføren setter på taksameteret. Det har vært flere episoder, der taxisjåførene har funnet opp sin egen dyre takst etter endt taxitur. Slik skal det ikke være, for taxiselskapene i byen har bestemte takster for reisen, uansett om du er turist eller innfødt.
  • Ikke dra om vinteren. Dette punktet er det nok ikke alle som er enige i. Men skal du tilbringe noen dager i Latvia, er sommeren det beste tidspunket å dra. Når vinteren er grå og kald, fremstår Riga som en relativt trist by.
  • Ikke glem at folk skjønner hva du sier. Ikke gå rundt og sleng dritt på norsk. For det første er det dårlig folkeskikk, for det andre er sjansene store for at lokalbefolkningen skjønner hva du sier. Mange av Rigas innbyggere skjønner og snakker svensk, derfor bør du være varsom med hva du sier høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer