Fem triks for å få tak i billige flybilletter

Skal du ut og reise? Se hvordan du flyr billigst mulig.

Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke bestilt billettene til neste ferietur ennå, bør du sjekke disse tipsene - de hjelper deg å finne de billige billettene.

Det har blitt hakket dyrere å fly på grunn av høyere drivstoffkostnader. Det har også blitt mer glissent mellom mulighetene for å finne billige tur/returbilletter til storbyene. Men det finnes håp.

Her er fem triks som gjør det lettere å få billige flybilletter:

Bestill tidlig og følg med på kampanjer
Flyselskapene legger ut et fast antall billigbilletter på hver flight. De blir fort borte. Skal du sikre deg dem, bør du være tidlig ute. For eksempel legger SAS ut sine billetter opptil 350 dager før avreisedato. Det kan være en god idé å melde seg på nyhetsbrev slik at du får e-post straks priskampanjer er på trappene.

Sjekk flere flyplasser
Skal du til London, finnes det flere flyplasser i London - Heathrow, Gatwick, Stansted og City. Kanskje det er billigere å fly til Gatwick enn Stansted? Det samme gjelder andre store byer.

Her fester du best i London

Noen flyplasser ligger ganske langt unna selve byen. Det er verdt å merke seg, så ikke hele helgen går bort i reisetid til og fra flyplassen. Men kanskje ekstra transportkostnader tilsier at du bør velge Heathrow, selv om billetten er 300 kroner dyrere enn til Stansted? (Du kan ta undergrunnen inn til byen for under 50 kroner.)

Fly med forskjellige selskap
Du må ikke fly frem og tilbake med samme flyselskap. Sjekk om det ikke er billigere for deg å bruke to forskjellige selskap.

Glem langhelgen
"Alle" vil reise på storbyferie over helgen, og det betyr at billigbillettene med utreise torsdag eller fredag, og hjemreise søndag, rives vekk tidlig (i mange tilfeller finner du aldri de billigste prisene på disse dagene). Kan du reise på storbyferie utenom helgen, kan du spare ganske mange hundrelapper på det (men da bruker du selvsagt flere feriedager).

Vi finner for eksempel billetter fra Oslo til Berlin for 610 kroner dersom vi reiser tirsdag, og kommer hjem lørdag.

Hit reiser du ikke: De verste turistbyene

Reis med håndbagasje
Lavprisselskaper som Norwegian, Ryanair og Sterling tar seg ekstra betalt for innsjekket bagasje (SAS gjør ikke det). Skal du fly med et av disse selskapene, bør du pakke smart, og ikke sjekke inn bagasje. Skal du shoppe en del i ferien, kan du alltids ta med deg en tom bag, og betale for innsjekket bagasje på hjemreisen. Husk at hos noen selskaper betaler du ekstra dersom du ikke betaler for innsjekket bagasje når du bestiller billettene.

Her gjelder det altså å tenke smart mht. toalettsakene. Hell alle remedier du må ha med deg over på små plastflasker, så får du dem med deg i litersposen du kan ta med gjennom sikkerhetskontrollen. Se hva vi fikk plass til i litersposen

Les flyselskapenes tips til hvordan du slår kloa i billigbillettene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer