Femiferie

Norske jenter drar gjerne på tur uten gutta.

Publisert
Sist oppdatert

- Kvinner reiser mer alene fordi de ser at det gir dem mye tilbake. De er også mer handlekraftige og setter ut i liv det de har lyst til, sier daglig leder i reiseselskapet Jomfrureiser, sjefsjomfru Charlotte Ehde-Eliassen til DinSide.

Jomfrureiser tok i fjor med seg cirka 2.000 norske kvinner på tur. I år lager det snart tolv år gamle selskapet turer til blant annet Jaipur, Baden-Baden og Selje.

Fru Ole Brumm

Men det at jenter i større grad reiser alene, betyr ikke at ikke ektemenn og barn settes på sidelinja:

- Kvinner tar for seg som Ole Brumm: de tar ferie med barn, barnebarn og ektemenn i fellesferien. Deretter reiser de alene utenom høysesongen. Dette ser vi klart av salget vårt, sier Ehde-Eliassen.

- Jeg savnet selv et reisearrangement med vekt på trim og egenpleie. Jeg tenkte at jeg er jo ikke så spesiell at det kun er meg som vil ha et slikt tilbud og satte derfor i gang i 1992, sier sjefsjomfruen Charlotte Ehde-Eliassen.

Ifølge Statistisk sentralbyrå reiser norske kvinner mer enn før: Kvinnene stod bak 52 prosent av 5.4 millioner ferieturer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer