Femstjerners design på The g hotel

Vilt kult på The g hotel i Irland. La deg inspirere!

Publisert
Sist oppdatert

Vi slet litt med å finne frem til The g hotel, den vest-irske byen Galways femstjerners designhotell. Litt overrasket ble vi også, da det viste seg å ligge i en forretningspark rett ved en av rundkjøringene langs en av hovedveiene ut av byen.

Men sjokket kom først da vi gikk inn i hotellet. For en design!

Kullsvart resepssjonsområde, knallrosa gulvtepper i korridorene, mørkelilla vegger og en sort og en hvit heis.

Se bilder av interiøret i bildespesialen lengst ned i saken!

Nå burde det ikke overraske så veldig at The g hotel er ganske stilig. Det er tross alt den verdenskjente hattedesigneren Phillip Treacy som står bak designet. Det har han høstet mye ros for.

The g hotel er altså et femstjerners designhotell, og er medlem av Small Luxury Hotels of the World (selv om hotellet har 101 rom, som jo er ganske mange).

Bo som en konge i Tivoli

I den rosa salongen er det en del å feste blikket på. Foto: The g hotel
I den rosa salongen er det en del å feste blikket på. Foto: The g hotel Vis mer


Fint for fiffen

Hotellet, som åpnet for to år siden, tiltrekker seg nok flest forretningsreisende, men også turister finner veien hit. Det gjør selvsagt også fiffen som ankommer byen Galway hver august, for å få med seg Galway Race Festivals, det verdenskjente veddeløpsarrangementet som går av stabelen på veddeløpsbanen like ved. Etterpå kan de nemlig slappe av i hotellets stilige spa, Espa at the g hotel.

Ekstravaganse er ordet som best beskriver interiøret på The g hotel. Vi er ganske spente på hva som venter når vi åpner døren til hotellrommet... Fortsetter det sjokkrosa vegg-til-vegg-teppet i gangen inn i rommene? Er veggene mørkelilla?

Nei, heldigvis ikke. Det føles som om vi kommer inn i en østers. Her er alt lyst og rolig. Både veggene, sofaen, stolene og gulvteppet er østersfarget.

New Yorks feteste penthouse

Hattedesigner Phillip treacy har valgt litt roligere farger på rommene. Foto: Stine Okkelmo
Hattedesigner Phillip treacy har valgt litt roligere farger på rommene. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Dus og sus

Rommet er stort og romslig, og ikke en lyd høres fra hovedveien som går rett forbi utenfor. Litt synd at man ikke kan åpne vinduene, aircondition har en lei tendens til å gi forkjølelse.

En natt på The G hotel må sies å være en fornøyelse. En gedigen myk seng, dundyne og -puter gir oss en god natts søvn - selv om det føles litt overvelmende å spise frokost omgitt av knallrosa, mørkelilla, turkis og likegrønt, klarer vi likevel å ta for oss av den delikate buffeten.

Og det er ikke fritt for at vi blir aldri så lite inspirert til å fikse litt på interiøret hjemme når vi kommer hjem. Men knallrosa gulvtepper? Det fungerer på hotellet, men ikke i en liten leilighet.

Slik finner du det beste hotellet

Fakta

The g hotel ligger i Galway, Vest-Irlands største by. Her bor cirka 80.000 innbyggere, og rundt en fjerdedel er studenter. Det gjør Galway til en livlig by, og det kryr av barer og puber her. Galway er et flott utgangspunkt for turer langs den vakre irske vestkysten og nasjonalparken Connemara.

Et dobbeltrom på The g hotel koster fra 170 euro, cirka 1.400 kroner.

Nyttig på nett: The g hotel og turistinformasjon for Galway og Vest-Irland


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer