Ferdigpakkede eventyr

Milevis fra fordums grisefester leverer mange av dagens pakketurselskaper ultraeksotiske feriepakker for den med eventyrlyst.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Pakketurbransjen består ikke bare av svorske selskaper som stapper deg inn i fullpakkede charterfly i retning nærmeste Syden-land. Det er mulig å sikre seg de mest eksotiske av ferier uten at det krever timevis med bestillingsarbeide, hotellbooking og nettsøk i forkant. Flere små pakketuroperatører syr sammen pakker for mindre grupper, og utvalget kan til dels være meget eksotisk. Her er noen av spreke alternativer vi har kommet over.

1: Afrikansk nostalgi

Afrikatur med smak av gammelt koloniliv. Foto gjengitt med tillatelse av Safari Opplevelsesreiser Foto: Safari Opplevelsesreiser
Afrikatur med smak av gammelt koloniliv. Foto gjengitt med tillatelse av Safari Opplevelsesreiser Foto: Safari Opplevelsesreiser Vis mer


Vi hensettes til kolonitidens Afrika om turen går med Rovos Rail og Rovos Air. Det er eksklusivt og kostbart (vi snakker nesten 70.000 eksklusiv flybillett tur-retur Norge - Sør-Afrika), men for et kresent publikum er det muligens akkurat dette som skal til for å sette den lille ekstra prikken over den krevende i-en. Det lille selskapet Safari Opplevelsesreiser er en norsk aktør som kan arrangere dette eventyret for deg, men du kan også kontakte Rovos direkte.

Pris: 67.200 kroner per person i dobbeltrom eksklusiv flytransport til og fra Norge.
Varighet: 17 dager eksklusiv reise til og fra Norge.

Mer informasjon:

 • Nostalgitripp til Afrika
 • 2: Langtvekkistan? Nei, Kirgisistan!

  Eventyrreiser har også en original vri på programmet i sommer. For drøye ti år tilbake var Tian Shan med fjell på høyder opp i 7.000 meter på grensen mellom Kirgisistan og Kina stengt for utlendinger. Nå kan du reise hit på pakketur med norsk operatør. Formålet er jomfruelige fjell, men det er ikke for å komme høyest mulig du reiser hit. Området er jomfruelig i den forstand at få utenlandske turister til nå har funnet veien. Turen går med fjellfører, kokk og bagasjetransport.

  Pris: 21.450 kroner med reise fra Oslo.
  Varighet: 16 dager totalt, 10 dager på vandring.

  Ekstern lenke:

 • Eventyrreiser
 • I høst skal MS Nordnorge gå med passasjerer helt fra Hammerfest til Ushuaia.
  I høst skal MS Nordnorge gå med passasjerer helt fra Hammerfest til Ushuaia. Vis mer


  3: Verdens lengste cruise?

  Til høsten satser Hurtigruten OVDS og Kystopplevelser på et rekordlangt cruise. Fra verdens nordligste by går verden til verdens sydligste by. Hammerfest - Ushuaia skal ta 43 dager totalt. Først fem dager med MS Nordkapp fra Hammerfest til Bergen, deretter 38 dagers ferd til Ushuaia i Argentina. Ferden går via Oslo, Ostende, Le Havre, La Rochelle, Vigo, Lisboa, Funchal (Madeira) Arrecife og Santa Cruz til Las Palmas. Deretter krysses Atlanterhavet over til Brasil og Cap Verde, Natal, Recife og Rio. Videre går skipet til Buenos Aires og Ushuaia. Så er det klart for tredje sesong med Antarktiscruise med MS Nordnorge, og en mulighet til å forlenge cruiset om du fortsatt ikke har gått lei av båtliv?

  Foruten mannskapet har en passasjer fått vært med på en lignende tur. Les om Christoph Amrhein fra Tyskland som har vært fast gjest på hurtigruten siden 1976.

  Pris: 75.000 per person i dobbeltlugar, inkludert fly til Hammerfest og hjem fra Ushuaia.
  Varighet: 43 dager

  Ekstern lenke:

 • Kystopplevelser
 • 4: Fotosafari til hest

  Flere arrangører satser på jakte og dyreliv. For den som trives best med å skyte blinkskudd med kamera, finnes også fotosafarier. Det lille selskapet Mylla Jaktreiser tilbyr for eksempel fotosafarier i Canada, på Grønland og i Afrika. For det lille ekstra kan du for eksempel oppleve Rocky Mountains, Alberta, til hest. En uke på hesteryggen med guide, telt og mat er innholdet i pakken. Du tar med sovepose, liggeunderlag og fotoutstyr.

  Pris: 11.800 kroner eksklusiv fly tur-retur Norge - Calgary.
  Varighet: Sju dager til hest.

  Ekstern lenke:

 • Mylla Jaktreiser
 • 5: Mer fotografering

  Vil du lære mer om fotografering i ferien, er kanskje Morten Krogvold riktig læremester? Kjendisfotografen tilbyr i alle fall workshop i Toscana i oktober.

  Pris: 13.900 kroner eksklusiv flyreise men inkludert bruk av en del utstyr.
  Varighet: Ti dager.

  Ekstern lenke:

 • Morten Krogvold
 • 6: Undervannsmoro

  Rester etter Jaquez Costeaus undervannsprosjekt i Sudan. Foto: NaturEventyr Foto: NaturEventyr
  Rester etter Jaquez Costeaus undervannsprosjekt i Sudan. Foto: NaturEventyr Foto: NaturEventyr Vis mer


  Fått nok av Maldivene og Karibia? Dykking kan gi ekstreme opplevelser, og i følgeTore Ring hos NaturEventyr er Sudan et godt valg for den som vil prøve noe nytt. Her kommer du til et land som har lidd seg gjennom mer enn 30 år med krig, noe som også betyr at det har vært få besøkende til å slite på ressursene under vann.

  - Det er svært urørt i denne delen av Rødehavet, og kan sammenlignes med slik det så ut ved Sharm el Sheikh og området rundt for 25-30 år siden, sier Ring.

  Du kan for eksempel få syv dager på båt i Rødehavet utenfor Sudan - og det betyr seks dager med dykking, to dykk per dag. Du vil blant annet få mulighet til å dykke på restene av Jaquez Costeaus undervannsby "Precontinent II" bestående av forskjellige moduler som ble bygget på cirka ti meters dyp som en base under vann der folk kunne leve over flere dager.

  - Det er ekstremt mye stor fisk her, og de som dykker får garantert se hammerhai, revhai og pelagisk hai, sier Ring.

  Pris: Fra 14.950 per person, i tillegg kommer avgifter.
  Varighet: Syv dager

  Ekstern lenke:

 • Natureventyr
 • 7: Cuba på to hjul

  Sykkelferie er en unik måte å komme tett på reisemål og folk. Og hvorfor ikke gjøre det litt mer eksotisk enn Danmark eller Frankrike? Cubansk sykkelferie får du hos Olivenreiser, en arrangør som har organisert tematurer til Castros øy i fire år. Selskapet har lagt opp til tre sykkelturer kommende vinter, som alle går over det sentrale og vestlige Cuba. Merk - du må ta med egen sykkel!

  Pris: Fra 18.700 per person
  Varighet: 14 dager, 12 overnattinger

  Ekstern lenke:

 • Olivenreiser
 • 8: Tur med baller

  Fotballfolket får sitt i år, med EM i Portugal. Men uansett hvilke type kamper du har lyst å se finnes det arrangører som vil pakke turen for deg med fly, hotell, kampbilletter og eventuelt annet program.

 • Les vår kampopplevelse fra Barcelona og få flere tips her.

 • EM-ferie i Portugal - tipsene finner du her.
 • 9: Bussferien som IKKE er for pensjonister

  I rosa busser erobres verden av passasjerer mellom 18 til 50 i følge tall fra selskapet selv. Det originale svenske foretaket Rosabussarna har historie tilbake til 1972, og India var det store den gang. Men nå har de også busser som turnerer Afrika med eventyrlystne passasjerer, og siste satsning er Sør-Amerika. Hva med Chile-Peru?

  Les mer:
  Artikkel fra 2001 om Rosabussarna

  Pris: 27.900 for Chile-Peru reisen
  Varighet: 38 dager

  Ekstern lenke:

 • Rosabussarna
 • Royal Clipper for fulle seil. Foto gjengitt med tillatelse fra Select Tours
  Royal Clipper for fulle seil. Foto gjengitt med tillatelse fra Select Tours Vis mer


  10: Erobre verden med seil

  Royal Clipper heter den største fullriggeren i verden, og det er mulig å bli med på seiling med denne imponerende 134 meter lange skuta. Den har fem master og hele 42 seil, og om bord er det plass til 228 passasjerer. Vintersesongen tilbringes i ruter i Karibia, da går turene på lørdager og til henholdsvis Windward-islands og Grenadinene. Utgangspunktet er Barbados. Sommeren tilbringer skipet i Middelhavet, og går i cruisefart med utgangspunkt i Roma og Venezia. Da kan du velge 7, 10 eller 11 dagers cruise, og på det lengste er fullriggeren innom både Capri, Lipariøyene, Sicilia, Korfu, Dubrovnik, Corcula, Hvar, Losinj, Pula og Venezia.

  Pris: Fra 1.375 euro per person for syv dager, fly og eventuelle havneavgifter i Karibia kommer i tillegg.
  Varighet: Fra 7 til 11 dager, evt. kombinasjon av to syvdagers i Karibia til 14 dager totalt.

  Ekstern lenke:

 • Select Tours
 • Uendelig

  Dette er bare noen få av en uendelig stor masse med annerledes pakkefeirer for deg som vil prøve noe nytt. Vi vil påpeke at DinSide ikke har testet alle disse selskapene og tilbudene selv. Vil du kjøpe reiser fra mindre selskaper er det greit å gjøre litt forarbeide for å sikre seg at selskapet faktisk gir deg det du betaler for. Sjekk i det minste om de er registrert hos Reisegarantifondet, slik at pengene dine er sikret i tilfelle konkurs. Mer om det finner du her.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer