Fergekaos?

Kommunikasjon til vanns er en av utfordringene OL-byen Aten står overfor i sommer. Med mer eller mindre hele Aten by overbooket på hotellfronten bestiller OL-gjester nå hotell på en av de mange øyene i nærheten. Spørsmålet er: er det greske fergenettverket klart for storinnrykk?

Publisert
Sist oppdatert
Det kan fort bli trangt om plassen på de mange fergene i Egeerhavet. Men hvor stor rift det blir om setene er det ingen som vet.
Det kan fort bli trangt om plassen på de mange fergene i Egeerhavet. Men hvor stor rift det blir om setene er det ingen som vet. Vis mer


Det er ventet et kolossalt press på Pireus, Atens havneby, under de Olympiske Lekene i sommer. I følge den engelske avisen The Independent er det duket for et durabelig kaos.

Mens havnen Berth som er viet til cruiseskipene som tilbyr ekstra hotellplass under OL er stengt helt av for fergetrafikk, jobbes det nå intenst med å ruste opp Pireus. Hellas vil etter sigende sette alle kluter til og alle skip i beredskap under OL, for å sikre at tilskuere kommer seg inn til byen i tide.

Gjennom en vanlig august måned tar Pireus seg av rundt 1 million reisende: Nå ventes minst en dobling av trafikken, og i tillegg er havnen Berth altså stengt.

Garanti

Reisende med Apollo kjøper billett fra Norge til bestemmelsesstedet, det vil si Egina eller Poros. Dette inkluderer en fergereise, men en av deres salgskonsulenter forsikrer oss om at dette ikke skal skape kluss i reiseplanene.

- Det vil nok være mer folk enn vanlig. Men vi vet at atenerne ruster opp fergeflåtene og legger opp ekstraruter under OL. Det vil ordne seg, sier hun.

Hun legger til at det er viktig å være klar over at det er mye folk før man reiser, og instille seg på det, og at selskapet ikke ser bort ifra mindre forsinkelser.

I mellomtiden jobber greske myndigheter på spreng. Planen er å flytte litt av fergevirksomheten til Rafina og Lavira, to havner som ligger litt lenger unna Aten by, men på den annen side - nærmere øyene. Det jobbes også med infrastrukturen på land slik at kommunikasjon skal gli så smertefritt som mulig. En annen mulighet som diskuteres er å binde disse småhavnene sammen med hurtigbåter.

De holder pusten. OL-arrangørene og turoperatørene og hotelleierne på øyene. Vi venter i spenning. Det blir spennende å se om landet der trykte fergetabeller er et fremmed begrep takler tapet av en viktig havn, og innrykket av hundretusener av idrettsinteresserte. Men vi holder ikke pusten.

Det er ikke første gang de greske fergene er ute i hardt vær. Her kan du lese om da DinSide var med på tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer