Fergekaos?

Kommunikasjon til vanns er en av utfordringene OL-byen Aten står overfor i sommer. Med mer eller mindre hele Aten by overbooket på hotellfronten bestiller OL-gjester nå hotell på en av de mange øyene i nærheten. Spørsmålet er: er det greske fergenettverket klart for storinnrykk?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ventet et kolossalt press på Pireus, Atens havneby, under de Olympiske Lekene i sommer. I følge den engelske avisen The Independent er det duket for et durabelig kaos.

Mens havnen Berth som er viet til cruiseskipene som tilbyr ekstra hotellplass under OL er stengt helt av for fergetrafikk, jobbes det nå intenst med å ruste opp Pireus. Hellas vil etter sigende sette alle kluter til og alle skip i beredskap under OL, for å sikre at tilskuere kommer seg inn til byen i tide.

Gjennom en vanlig august måned tar Pireus seg av rundt 1 million reisende: Nå ventes minst en dobling av trafikken, og i tillegg er havnen Berth altså stengt.

Garanti

Reisende med Apollo kjøper billett fra Norge til bestemmelsesstedet, det vil si Egina eller Poros. Dette inkluderer en fergereise, men en av deres salgskonsulenter forsikrer oss om at dette ikke skal skape kluss i reiseplanene.

- Det vil nok være mer folk enn vanlig. Men vi vet at atenerne ruster opp fergeflåtene og legger opp ekstraruter under OL. Det vil ordne seg, sier hun.

Hun legger til at det er viktig å være klar over at det er mye folk før man reiser, og instille seg på det, og at selskapet ikke ser bort ifra mindre forsinkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.