Fergene med dispensasjon: Her får du likevel handle

Tur-returreiser over Skagerrak, eller såkalte "minicruise", er populære blant oss nordmenn – mye på grunn av de skattefrie varene. Aktuelle strekninger her er Oslo-Fredrikshavn med Stena Line, eller Oslo-Hirtshals og Larvik-Fredrikshavn med Color Line.

Publisert
Sist oppdatert

Et "minicruise" med alle disse tar rundt 23 timer – og du er altså ute kortere tid enn det tollvesenet egentlig sier du må være for å kunne ha med taxfree-varer inn i Norge. Disse strekningene seiler imidlertid med dispensasjon, slik at du som passasjer kan både handle og lovlig ta med den skattefrie alkoholen inn i Norge – selv om du strengt tatt ikke har vært ute i 24 timer.

Fergebestemmelsene

Her er bestemmelsene hos fergerutene som er betydelig kortere enn 24 timer, eller som ligger akkurat på kanten av 24 timer:

Stena Line Oslo-Fredrikshavn: Får handle om bord og ta med varene inn i Norge lovlig, selv om reisen er på 23 timer. Har dispensasjon.

Color Line Sandefjord-Strömstad: Ikke anledning til å handle taxfree-varer dersom du har tur-retur billett uten opphold i Sverige. Kan kjøpe dersom du har enveisbillett. Her håndheves 24-timers regelen.

Color Line Kristiansand-Hirtshals: Får kjøpe taxfreevarer på reisen til Danmark med tur-retur billett, men ikke på hjemreisen dersom turen har vart i mindre enn 24 timer.

Color Line Larvik-Fredrikshavn: Får handle om bord og ta med varene inn i Norge lovlig, selv om reisen er på 23 timer. Har dispensasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer