Fergene med dispensasjon: Her får du likevel handle

Tur-returreiser over Skagerrak, eller såkalte "minicruise", er populære blant oss nordmenn – mye på grunn av de skattefrie varene. Aktuelle strekninger her er Oslo-Fredrikshavn med Stena Line, eller Oslo-Hirtshals og Larvik-Fredrikshavn med Color Line.

Publisert
Sist oppdatert


Et "minicruise" med alle disse tar rundt 23 timer – og du er altså ute kortere tid enn det tollvesenet egentlig sier du må være for å kunne ha med taxfree-varer inn i Norge. Disse strekningene seiler imidlertid med dispensasjon, slik at du som passasjer kan både handle og lovlig ta med den skattefrie alkoholen inn i Norge – selv om du strengt tatt ikke har vært ute i 24 timer.

Fergebestemmelsene

Her er bestemmelsene hos fergerutene som er betydelig kortere enn 24 timer, eller som ligger akkurat på kanten av 24 timer:

Stena Line Oslo-Fredrikshavn: Får handle om bord og ta med varene inn i Norge lovlig, selv om reisen er på 23 timer. Har dispensasjon.

Color Line Sandefjord-Strömstad: Ikke anledning til å handle taxfree-varer dersom du har tur-retur billett uten opphold i Sverige. Kan kjøpe dersom du har enveisbillett. Her håndheves 24-timers regelen.

Color Line Kristiansand-Hirtshals: Får kjøpe taxfreevarer på reisen til Danmark med tur-retur billett, men ikke på hjemreisen dersom turen har vart i mindre enn 24 timer.

Color Line Larvik-Fredrikshavn: Får handle om bord og ta med varene inn i Norge lovlig, selv om reisen er på 23 timer. Har dispensasjon.

Color Line Oslo-Hirtshals: Får handle om bord og ta med varene inn i Norge lovlig, selv om reisen er på 23 timer. Har dispensasjon.

  • Klikk her for å se kvotebestemmelsene og hvor mye du må betale dersom du har for mange liter i kofferten

  • Tilbake til hovedartikkelen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer