Fergetragedien på kloss hold

To forlis, en nesten-ulykke og nærmere 80 omkommende er fasiten. Vi har reist med de ulykkesrammede fergene i Egerhavet.

Publisert

Selv da avgangstidene så smått begynte å forskyves på grunn av det dårlige været, ante vi fred og ingen fare. At sikkerhetsprosedyrer, mannskap og fartøy ikke holdt forventet standard fikk vi imidlertid erfare da fergene begynte å gå igjen på søndag, to dager før Express Samina forliste utenfor Paros.

Vi skulle ta turen fra den lille øya Koufonissi til Amargos som danner det østlige ytterpunktet i Kykladene. Båten viste seg å være en hydrofoil eller en såkalt ’flying dolphin’. Hydrofoilene går raskt, men får kjapt problemer i sterk vind, og med en gang vi var ute i åpen sjø forsto vi at dette ikke var en god idé. Gang på gang var vi nær ved å tippe over og rundt. Livvester var fastspent under hvert sete, men hvordan vi skulle få tak i dem hvis båten tippet rundt på hodet er et mysterium. I tillegg var passasjen til nødutgangene blokkert av bagasje for de som befant seg helt foran i båten. Stemningen om bord var panikkartet, blant turister så vel som grekere. Det gikk bra, og langt bedre enn andre skip.

Uforståelig forlis

Det finnes en uskreven regel som sier at du ikke kan reise tryggere enn rett etter et stort uhell. Siste ukes hendelser i Egeerhavet blir en påminnelse om at dette ikke alltid holder stikk. Natt til søndag forliste nok et skip i farvannene rundt øygruppen Kykladene og avsluttet dermed et ukelangt mareritt i det greske øyparadiset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer