Ferie for menn med hår på brystet

Eventyr, adrenalin og masse action. Det er gutteferie. DinSide Reise tipser om hvor gutta kan få leke seg som best.

Eventyr, adrenalin og masse action.

Foto: HVCB/Ron Dahlquist Foto: HVCB/Ron Dahlquist
Eventyr, adrenalin og masse action.

Foto: HVCB/Ron Dahlquist Foto: HVCB/Ron Dahlquist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

8. mars er for lengst passert, og man kan hente fram machoen i seg. Og drømme seg bort til røffe farvann, action, bilkjøring og evig fotballkamp. Her er DinSides machotips.

1. Seile jorda rundt

Barskt, vått og eventyrlig. Få ting er så macho som seile. Salty Seas leier ut båter, men det finnes også andre måter å krysse hav på.

- Prøv deg som mannskap, sa Svein Jarand Haavet til DinSide Reise for en tid tilbake siden.

Han har drevet med seiling fra han var liten gutt, og har seilt båter over Atlanteren på oppdrag.

Havna.com finnes en digital oppslagstavle hvor en kan søke hyre på båter. Creewseekers formidler mannskapsjobber mot et gebyr på femti britiske pund.

2. Fotball

Fotballferie med ølpauser. En rekke operatører tilbyr rene fotballferier, sjekk for eksempel ut Fotballreier eller Sportsreisebyrået. Prisma kjører i disse dager en fotballturkampanjer med gode priser til 23 kjente fotballbyer. Prismas priser starter på 1.450 kroner for tur til Amsterdam.

3. Bjørnjakt

Litt Hemingway, litt Isak Sellanraa. Få ting er så macho som bjørnejakt. Canada Jakt og Fiske AS tilbyr vårjakt på bjørn i Canada fra cirka 27.000 kroner, alt inkludert. Konkurrenten Exotic Hunting Adventure tilbyr svartbjørnjakt på New Foundland fra 16.000 kroner. Og merk dere, karer, denne turoperatøren tilrettelegger egne jaktturer for damene.

4. Dykking

Undervannsdrøm.
Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales
Undervannsdrøm.
Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Vis mer


En affære under vann? Flere norske reisetilbydere har opplegg for såvel ferskinger som råtasser innen dykking. Hos NaturEventyr finner du Maldivene, Karibia, Australia, Afrika, Stillehavet og et sammensatt aktivitetsmeny.

Les mer:
Nærkontakt med hai

5. Sportsfiske

På jakt etter storfisken eller ikke: flere reiseoperatører har spesialisert seg på å arrangere reiser for folk som helst fisker i ferien. Og destinasjonene er like gjerne Finnmark som Brasil. Tucan Tour spesialsyr reiser til Brasils elver og kyststripe. De lokker med flere tusen fiskearter.

XXL tilbyr en rekke villmarksturer og fisketurer en rekke steder i verden: kjempe-muller, karpe- og gjedde-fiske på Donau-deltaet i Romania og laksefiske i Canada er noe av det sportsgiganten har å tilby fiskeinteresserte karer. Prisene starter på cirka 11.000 kroner.

6. Ski

Ski, brett, snøføyk og pudder? Sjekk ut Langley Travel som selger skireiser til Canada og Frankrike og STS Alpereiser som har Italia, Sveits, Østerrike og Frankrike på tilbudsliste.

Les mer:
Plankeløs vintermoro

7. Nordpolen

Fullskala nordpoltur.

Foto: Ousland.no
Fullskala nordpoltur.

Foto: Ousland.no Vis mer


Det høres umulig ut, men når ørten-ganger polfarer
Børge Ousland
sier det går, så satser vi på at det er sant. Neste tur går i 14. april 2004 og vil koste 13.600 dollar, tilsvarende 99.597 kroner

- Det er en fullskala poltur, og ikke noe juks. Høydepunktet er å nå polpunktet, sier turkoordinator Stig-Tore Johansen til DinSide. – Turdeltakerne sover i telt og lager mat ute.

Utgangspunkt er Longyearbyen på Svalbard. Derfra går turen med kortbanejetfly til Borneo, en drivende flystasjon på 89 grader nord. Skituren fra Borneo til Nordpolen er beregnet å ta en uke. Returen foregår i helikopter

8. Til fots

Kanskje det skal koste litt i svette og slit? Det er ikke lenger stas å sette seg på et charterfly til Costa del Sol eller Kypros, og mange selger nå turer hvor du må jobbe for moroa. Fot- og klatreturer er det etterhvert flere turarrangører som selger.

Hvitserk og Topas arrangerer reiser til Peru, Marokko, Nepal, Vietnam og andre fjernt tilgjengelige steder. Hvitserk arrangerer også tindebestigningsturer i Norge.

9. Bil

Thelma og Louise kjørte 1966 Thunderbird. Vi går for en nyere modell.

Foto:http://www.fordvehicles.com Foto: http://www.fordvehicles.com
Thelma og Louise kjørte 1966 Thunderbird. Vi går for en nyere modell.

Foto:http://www.fordvehicles.com Foto: http://www.fordvehicles.com Vis mer


Biltur i ett fett glis? Bilmesse med damer som dekorasjon? Eller begge deler? En rekke bilutleiefirmaer har spesialisert seg på ekslusive og outrerte biler. Vi i iseredaksjonene går for Rent a Vette og en toppløs Thunderbird 1966-modell, identisk den Thelma og Louise kjørte i filmen ved samme navn. Og turen går til bilmessa i Barcelona som starter den 6. mai.

Les mer:
Luksus på hjul
Dyre bilder og fine jenter

10. Fly med MIG

Når dykking blir for trist og bjørnjakt for kjedelig, er det en ting som gjenstår: Å fly Mig.

- Cirka 10 personer har vært med oss til Zhukovski-basen utenfor Moskva for å kjøre Mig 29. Og til våren forventer vi å få med oss noen på tur med Mig 27 som er ennå råere, forteller Børge Tvorg i Borderland.no til DinSide.

Borderland har spesialisert på reiser nettopp i grenseland. Selskapet tilbyr også flyruterer hvor du blir kastet ut i vektløs tilstand i polstrede fly.

- Du blir flydd opp i 10.000 meters høyde. Deretter dropper flyet ned i 6.000 meters høyde. Du kan få 10-30 dropp og prisen starter på 27.500 kroner.

Du ordner selv reisen til Moskva, men Borderline er behjelpelig med alle praktiske spørsmål.

Som suvenir kan du sikre deg en original og brukt flygerdrakt for 5.000 kroner, og en spesialhjelm for 6.000 kroner. Med denne habitten blir du garantert tøffest på kontoret.

Borderline arrangerer også turer til Kamchatka nord for Alaska. Pris fra 27.500 til 130.000

Mer action

James Bond for en dag
Mekka for musklene
GPS-golf under palmene
Svi av fantasimillionene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer