Ferie for tusenlappen

Våren er her, og det er billigreisene også. Men ikke i påsken om du drømmer om vårvibber i Syden.

Publisert
Sist oppdatert
Ski og sol er en påskedrøm. Foto: Stig Tronvold Foto: Stig Tronvold
Ski og sol er en påskedrøm. Foto: Stig Tronvold Foto: Stig Tronvold Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skal du ha påskeferie i siste liten er ikke charterselskapene ditt beste stikk. Skal du derimot skaffe deg en etterpåskeferie for en billig penge ser vi nå tendenser til hva som vil komme i mai. Nå finner vi nemlig reiser som sniker seg under firesifret pris.

Syden

Syden er faktisk ikke nødvendigvis hett i april. Vi har nylig returnert fra Portugal og Spania, og er ikke overveldet av sol og varme, men heller av regn og sterk kuling. Men for all del - det er skikkelig vår i sydens land nå likevel - trærne blomstrer, fuglene kvitrer og folk strømmer ut i gatene med mindre klær enn på mange måneder.

Så vil du få med deg noe av dette uten at det skal koste blodpris, bør du holde kofferten i heimen noen dager til. Vent til etter påskerushet, og prisene faller som en høstløv i oktober.

 • Billigste reiser nå
 • Men så var det påska da ...

  Ja, vi vet. Det er påskedagene som er fridagene for de fleste, og det er da vi drømmer om å komme oss bort. Og uten hytte på fjellet, båt på sjøen eller slekt i ferieparadiset er det gjerne Syden som er drømmen. Dessverre er det ikke priser å spore opp nå under 2.500 kroner om du vil ha utreise frem til 5. april. Men for 2.500 får du noen deilige storbydager i påskehøytidens borger, Roma. Riktignok uten hotell. Og over grensen er det mulig å karre til seg reiser til både Gambia og Sri Lanka om du har noen ekstra tusenlapper å avse.

 • Noen påskealternativer for desperate
 • Ekstratilbud

  Heldigvis kan den med fantasien i ordne raskt forestille seg andre alternativer til påskefri enn det sedvanlige syden. Fergeselskapene har ikke fulle båter, i alle fall ikke om du føler for en svipptur uten bil. Dessuten er det fortsatt muligheter i fjellheimen.

  Her er noen eksempler:
  - påskecruise fra Bergen/Haugesund/Stavanger til Newcastle med Fjord Line. Turen går 8. april, og koster fra 490 kroner per person. Se mer hos Fjord Line.
  - minicruise med Stena Line fra Oslo for 345 per voksen frem til 10. april. Barn reiser gratis i følge med voksne. Se mer hos Stena Line.
  - Cruise til Kiel fra Oslo med Color Line fra 790 kroner per voksen i tosengs lugar, i ferien reiser et barn gratis per fullt betalende voksen. Mer hos Color Line.

  Flere av landets skisentre har også fortsatt ledig kapasitet. Oppdal, Hemsedal, Hafjell og Trysil har for eksempel alle muligheter for etternølere.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer