Ferie i kajakk

Publisert
Sist oppdatert

En hel ferie i kajakken? Nja, ikke hele ferien, men det finnes ferieturer der transportmiddelet er kajakken.

En spesiell måte å oppleve naturen og havet på, ingen tvil om det! Du trenger ikke ha padlet i kajakk før du drar på en slik ferie, så lenge den er arrangert. Da vil du få en innføring i kajakkpadling før du drar avgårde. Du låner utstyret av arrangøren, og får med en guide som tar vare på sikkerheten underveis.

Skal du sette avgårde på tur på egenhånd, er det nok en fordel å ha testet balanseevnen i kajakken først. Husk også å få tak i info om sikkerhet, oppakning osv.


Tre forslag til ferie i kajakken:

I Norge: Helgelandskysten

Norges kyst egner seg godt for kajakkpadling. Foto: Erik Jørgensen/Innovasjon Norge
Norges kyst egner seg godt for kajakkpadling. Foto: Erik Jørgensen/Innovasjon Norge Vis mer

Helgelandskysten egner seg godt for kajakkferie, på grunn av farvann med mange holmer og skjær. Husk at her er strie havstrømmer, så du som er uerfaren, bør du ikke padle her uten kyndig guide.
Opplev Helgelandskysten arrangerer femdagers padleturer om sommeren. Deltakerne padler fra sted til sted (maks dagsstrekning på 30 kilometer), og har følge av kyndige guider som forteller om naturen og lokalhistorien på veien. Siste dag har de som vil muligheten til å få en 45 minutters helikoptertur for å se Helgelandskysten i fugleperspektiv. Prisen på turen er 7.500 kroner uten helikopter, og 8.990 kroner med. Overnatting, utstyr og mat er inkludert. Du må selv komme deg til Sandnessjøen. SAS Braathens og Widerøe flyr deg til Sandnessjøen fra Oslo for rundt 3.000 kroner tur/retur. Du kan også ta tog til Mosjøen og buss derfra, eller fly til Trondheim eller Bodø, og hoppe på Hurtigruta til Sandnessjøen.

På nett: Opplev Helgelandskysten

Opplev Tyrkia på en annen måte. Foto: Alternatif
Opplev Tyrkia på en annen måte. Foto: Alternatif Vis mer


I Europa: Tyrkia

Denne kajakkturen foregår strengt tatt langs Tyrkias asiatiske kystlinje, men vi tar den med likevel. I seks dager padler du fra teltplass til teltplass, og i kajakken har du med deg alt du trenger av utstyr og proviant. Turen går fra Marmaris til Asiköy, og tar deg med til blant annet en skilpaddestrand, Caunosruinene og Dalyandeltaet. Turen koster cirka 350 pund, rundt 4.200 kroner, ikke inkludert flybilletter til Tyrkia. Flere norske charterselskaper flyr til Dalaman, som er nærmeste flyplass til Marmaris. Er du heldig, kan du få flybilletter ned i 7-800 kroner. Turkish Airlines flyr fra Oslo til Dalaman via Istanbul. Billetten koster rundt 3.000 kroner.

På nett: Alternatif

Fra palmestrand til palmestrand i Fiji. Foto: Adventurex
Fra palmestrand til palmestrand i Fiji. Foto: Adventurex Vis mer


Eksotisk: Fiji

Hvordan høres det ut med kajakkferie i Fiji? Drømmereisen består av å padle fra strand til strand på de relativt ubebodde Kadavuøyene sør i Fiji. I tillegg til å padle i kajakk, kan du snorkle, dra på jungelekspedisjoner, fiske og besøke lokalbefolkningen i de små fiskelandsbyene. Turen varer i syv dager. Det finnes også familieturer med roligere tempo. Alle får en opplæring i kajakkpadling. Prisen for en syvdagers tur er 895 pund, cirka 10.700 kroner. Da er ikke flybilletter til Fiji inkludert. Skal du først reise til Fiji, burde du utvide turen med et par uker, siden reisen er såpass lang. New Zealand Air flyr til Nadi, Fiji fra London via Los Angeles. Billettene koster fra rundt 700 pund, cirka 8.400 kroner. Turen tar rundt 26 timer.

På nett: AdventurexMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer