Ferie i skilpaddefart

Vi dro til Malaysias østkyst og fikk oppleve en helt unik naturopplevelse på en palmestrand.

Publisert
Sist oppdatert

- Kom og se, kom og se, nå kommer skilpaddene!

Silvia Engelbracht er i fyr og flamme.

- Hent kameraet, fort dere!

Vi og alle gjestene på Kapas Turtle Valley løper ned til stranda og bort til Peter, Silvias mann, som kneler i sanden med armen nede i et dypt hull. Opp henter han helt nyklekkede skilpaddeunger.

For en flaks! Akkurat når vi er på snarvisitt på Kapas Island, får vi med oss klekkingen av de ti eggene en green sea-skilpadde kom og la her for rundt 1 1/2 måned siden.

- Se på babyene mine, hviner Silvia begeistret.

Jeg får holde et lite knøtt, og den ser undrende på meg før den begynner å padle med beina. Den er overraskende sterk, men det må vel en liten krabat være, når livets harde realiteter venter bare minutter etter fødselen.

Se bildespesial lenger ned i artikkelen

Malaysias østkyst - info og tips

Bittebittesmå, og fortsatt med ganske myke skjell kravler skilpaddeungene rundt i den lille innhegningen i sanden. Instinktet trekker dem mot bølgene, men dit får de ikke komme riktig ennå. Der ute venter altfor mange farer i form av rovfisk, havørn, mennesker og søppel det ikke er så lurt at små babyer spiser. Derfor skal de passes på noen uker og vokse seg litt større og sterkere, før det virkelige skilpaddelivet begynner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer