Ferie med vann i kjelleren?

Enorme regnskyll har holdt sin klamme hånd over store deler av landet den siste måneden, og mange har blitt våte på føttene ved ankomst kjellerstua. De færreste ville vel finne på å reise på ferie hvis det skrekkelige uhellet først inntreffer i huset hvor man har alle sine verdier.

Publisert

En av våre lesere lurte på om avbestillingsbeskyttelsen gjelder hvis man blir utsatt for en slik kjedelig ulykke rett før man skal på ferie? Man kan jo forsikre seg mot sykdom, men kan man forsikre seg mot slike uhell når man bestiller reisen?

Leserbrevet

Jeg er en av de som bor slik til at jeg har fått merke flom på nært hold. Kjellerstuene i nabolaget er allerede fylt med vann. Jeg er redd også min kjeller kan komme under vann de nærmeste dagene hvis vannet fortsetter å stige. Problemet er at jeg reiser til Syden om fem dager. Jeg har avbestillingsbeskyttelse i forbindelse med reisen. Vet at denne dekker mot plutselig sykdom rett før avreise, men dekker den hvis jeg ikke kan reise fordi kjelleren min er full av vann?

Forvirring hos reiseselskapene

Vi ringte først til Ving og Star Tour for å danne oss et bilde av praksisen på dette området. Ved første henvendelse fikk vi beskjed om at det, i slike tilfeller som vår leser beskriver, blir et forhold mellom den reisende og forsikringsselskapet som skal behandle vannskaden. Dette syntes vi hørtes ytterst merkelig ut, og tok frem lupen sammen med pakkereiseloven. Etter finlesing av vilkårene fant vi frem til punkt 5.3 som regulerer denne type tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer