Ferie til halv pris

Så mye kan du spare på å reise før og etter fellesferien. Av: Kristine Sletten

Side i Tyrkia, er et av de mest populære reisemålene blant nordmenn. Både Ving og Star Tour tilbyr billige reiser før og etter fellesferien. Foto: Joakim Borén v/Ving Norge
Side i Tyrkia, er et av de mest populære reisemålene blant nordmenn. Både Ving og Star Tour tilbyr billige reiser før og etter fellesferien. Foto: Joakim Borén v/Ving Norge Vis mer

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og det er utallige pakkereiser til ulik pris ute på markedet. Men hvis du vil få mest mulig for pengene, lønner det seg å reise før eller etter fellesferien.

– Den rimeligste reisen hos oss akkurat nå for en familie på fire, er til Tyrkia. Prisen for en uke i uke 29 er på 15.980 kroner, sa administrerende direktør i Ving Norge, Christian Grønli til DinSide tidligere i april.

Den dyreste reisen for fire personer på samme tidspunkt lå på 85.720 kroner.

Vent til sensommeren

Grønli anbefaler de som kan, å utsette reisen til fellesferien er over.

Administrerende direktør i Ving Norge, Christian Grønli, anbefaler nordmenn som vil spare penger å vente med sydenturen til fellesferien er over. Foto: Ving Norge
Administrerende direktør i Ving Norge, Christian Grønli, anbefaler nordmenn som vil spare penger å vente med sydenturen til fellesferien er over. Foto: Ving Norge Vis mer


– Personlig vil jeg anbefale å reise i slutten av august og i september. Da er det fortsatt varmt i luften og i vannet, og tempoet på mange reisemål begynner å bli litt rolige, sier Grønli.

Han legger til at det faktisk er mulig å spare mer enn 50 prosent på å reise etter fellesferien, om man er heldig.

Gjør det selv: Slik blir Europa-ferien superbillig

Billig i mai

Både Ving og andre turoperatører tilbyr også billige pakkereiser i mai. For eksempel til Alanya i Tyrkia, fant vi i midten av april en ukes opphold for fire personer til 5.980 kroner i uke 19. Dersom du bestemmer deg for å reise i mai, må du være obs på at flere av restplassene hos operatørene kun består av flybillett.

Star Tour har den siste tiden reklamert mye for billige reiser i mai.

– Mai er høysesong for reiseglade nordmenn på jakt etter billige reiser, og for de som har mulighet til å dra bort i mai, er det bare å begynne å pakke kofferten. Mai er en av de beste periodene å reise for de som ønsker å spare penger, sier Kirsti Irgens Ertsås, Informasjonsrådgiver i Star Tour.

Sjekk før du reiser: I disse landene holder det ikke at passet er gyldig nå

Maimåned er også en av få perioder i året hvor det er mulig å sikre seg gode hoteller på tilbud.

– De beste hotellene i fellesferien er både dyre og de blir fort utsolgt. Men i mai kan man sikre seg en ukes ferie på et firestjerners hotell til langt under halv pris i forhold til fellesferien, fortsetter Irgens Ertsås.

Hun legger også til at det er mindre folksomt på de populære plassene, dersom man velger å reise før skoleslutt.

– Temperaturen er også behagelig, og prisnivået på selve reisemålet er noe lavere siden det ikke er høysesong. Er du smart, legger du ferien rundt en av de mange røde dagene vi har i mai, så slipper du også å bruke så mange feriedager.

Tynn lommebok? Dette får du i feriepenger

Reisekupp

En uke på Blue Star Prince i Tyrkia koster 7.188 per person i fellesferien, noe som er tre ganger så dyrt som flere av reisene vi har funnet i mai.

– Tradisjonelt sett kan man også ofte gjøre reisekupp i slutten av august og i september. Når fellesferien er over og skolen har startet igjen, synker prisene, forteller Irgens Ertsås.

Beregninger Star Tour har gjort viser at 875.000 nordmenn kommer til å reise på pakketur i sommer. Mer enn halvparten av sommerreisene hos Star Tour er solgt i god tid før mai melder sin ankomst, så her gjelder det å være rask hvis du vil sikre deg en ønsket pakkereise i fellesferien.

For oversikt over ledige pakkereiser kan du sjekke turoperatørenes egne nettsider, eller tjenester som Solfaktor, Ticket og Finn.no.

Finner du ikke det du ønsker deg, må du ikke gi opp. Det er fullt mulig å finne billige flyreiser, og hotell på egenhånd - det krever bare litt mer innsats.

Dyrt den ene veien? Slik sparer du på å være utro mot flyselskapene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer