Feriefavoritt gir corona-forsikring til turister

Kanariøyene vil betale for turister dersom de blir corona-smittet.

NORSK FERIEFAVORITT: Kanariøyene er en stor, norsk feriefavoritt. Nå vil de ha turistene tilbake og gir alle turister en «coronaforsikring», som betyr at de vil gi gratis helsehjelp, hjemreise og overnatting dersom karantene skulle bli nødvendig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NORSK FERIEFAVORITT: Kanariøyene er en stor, norsk feriefavoritt. Nå vil de ha turistene tilbake og gir alle turister en «coronaforsikring», som betyr at de vil gi gratis helsehjelp, hjemreise og overnatting dersom karantene skulle bli nødvendig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Selv om det er åpnet for reiser mellom mange land innad i Europa, fører den dramatisk reduserte turismen til store økonomiske problemer i reisebransjen. Og land som i stor grada baserer inntektene sine på turisme er spesielt utsatt.

Både fly- og reisebransjen forsøker å trygge og friste turister til å komme, som eksempelvis Sicilia i Italia som fristet med både billigere flybilletter, gratis hotellnetter og gratis kulturopplevelser til reisende som ville ta turen.

Flyselskapet Emirates forsøker å trekke kunder ved å gi alle reisende en corona-forsikring, som blant annet inkluderer dekning av utgifter for et eventuelt karanteneopphold og medisinske utgifter - og til eventuell hjemtransport av avdøde samt bidrag til begravelse, dersom det skulle komme til det.

Og i Danmark har de gjennom en stor «sommerpakke» halvert prisene på museer og andre attraksjoner og opplevelser for å få i gang reisebransjen. De har også hatt gratis reiser med ferger for gående og syklende mange steder i landet.

Nå går Kanariøyene ut og vil trekke til seg turister ved å love å dekke corona-relaterte utgifter dersom turister blir smittet på øyene.

Kanariøyene er en del av Spania, som per nå er rød-merket av norske myndigheter.

Dette gjør Kanariøyene

Den svenske avisen SVT.se skriver at regjeringen på Kanariøyene har stilt en garanti for denne forsikringen for å få tilbake de inntektsbringende turistene.

35 prosent av Kanriøyenes inntekter er fra turister.

Forsikringen vil fungere slik at alle turister som tester positivt for covid-19 under besøket, vil få tilgang til gratis helsehjelp, hjemreise og overnatting dersom karantene skulle bli nødvendig.

Turistsjef Yaiza Castilla oppgir ifølge SVT at turister garanteres å få dekket virusrelaterte utgifter dersom de blir syke og ikke har en egen forsikring som dekker det.

Forsikringen gjelder kun dersom du ikke kjente til smitten i forkant av reisen.

Ifølge Canariavisen gjelder forsikringen fra denne uken og i 12 måneder fremover.

Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

Pakkereiser til Kanariøyene i høst

Kanariøyene har lenge vært en stor favoritt blant norske solturister, spesielt i vintersesongen. Det er ingen av de norske charterselskapene som per i dag flyr til Kanariøyene, men både TUI og Ving har planer om å starte opp med reiser dit i løpet av høsten:

- Nå har vi ingen trafikk til Spania, men planen har vært å starte en begrenset trafikk til Gran Canaria i september – men alt vil jo avhenge av utviklingen av Covid-19 og de reiseråd som vil gjelde, sier administrerende direktør i Vinge Norge, Christian Fr. Grønli.

Han forteller også at de tilbyr gratis kansellerings/ombookingsforsikring til alle kunder – og bemerker at de aller fleste også har en egen reiseforsikring.

Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, sier til Dinside at de ikke har reiser til Kanariøyene før i oktober.

Også TUI har en egen corona-tjeneste for sine kunder, som dekker kostnader ved testing, medisinsk hjelp eller hjemsendelse hvis det er medisinsk nødvendig og det er knyttet til covid-19-viruset. Dersom kunder blir bedt om å isolere seg, vil beskyttelsen dekke oppholdet og ny hjemreise. TUI-forsikringen gjelder automatisk for alle selskapets kunder, ut året, og er et tillegg til den personlige reiseforsikringen til den enkelte.

Også Hellas dekker corona-utgifter

Også for Hellas er turisme- og serviceindustrien viktige inntektskilder. Serviceindustrien står for cirka 80 prosent av brutto nasjonalprodukt. Hellas var også det landet som norske charterselskap først startet opp reiser til i sommer, etter den totale nedstengningen.

Hellas var også tidlige ute med å ville trygge og tiltrekke seg turister, og også der vil staten dekke alle utgifter til coronarelatert helsehjelp samt innkvartering på spesielle karantenehoteller - som Hellas betaler.

Dersom du skal til Hellas, må du imidlertid huske at du må fylle ut et spesielt innreiseskjema før avreise. Dersom du ikke har gjort dette etter anvisningene, risikerer du store bøter.

Europeisk helsetrygdkort og reiseforsikring

Ifølge Helfo, har du rett på medisinsk hjelp på lik linje med landets innbyggere i Europa gjennom ordningen med Europeisk helsetrygdkort - men de påpeker at man skal huske at helsetilbudet kan være påvirket av coronasituasjonen:

- Om man reiser på ferie i et annet EØS land, selv om det ikke er anbefalt – uten forsikring – må man være forberedt på at noen EØS-land kanskje har et annerledes helsetilbud enn vanlig, på grunn av coronasituasjonen, har fagkoordinator Marianne Storemyr ved Helfo servicetjenester tidligere uttalt til Dinside.

Dersom du har en reiseforsikring, kan også denne hjelpe deg med helsehjelp - men vær oppmerksom på at denne i mange tilfeller ikke vil gjelde dersom du befinner deg i et land som norske myndigheter har merket som «rødt» eller hvor det er et offisielt reiseråd som UD fraråder reiser til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer