Feriefavoritt gir corona-forsikring til turister

Kanariøyene vil betale for turister dersom de blir corona-smittet.

NORSK FERIEFAVORITT: Kanariøyene er en stor, norsk feriefavoritt. Nå vil de ha turistene tilbake og gir alle turister en «coronaforsikring», som betyr at de vil gi gratis helsehjelp, hjemreise og overnatting dersom karantene skulle bli nødvendig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NORSK FERIEFAVORITT: Kanariøyene er en stor, norsk feriefavoritt. Nå vil de ha turistene tilbake og gir alle turister en «coronaforsikring», som betyr at de vil gi gratis helsehjelp, hjemreise og overnatting dersom karantene skulle bli nødvendig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Selv om det er åpnet for reiser mellom mange land innad i Europa, fører den dramatisk reduserte turismen til store økonomiske problemer i reisebransjen. Og land som i stor grada baserer inntektene sine på turisme er spesielt utsatt.

Både fly- og reisebransjen forsøker å trygge og friste turister til å komme, som eksempelvis Sicilia i Italia som fristet med både billigere flybilletter, gratis hotellnetter og gratis kulturopplevelser til reisende som ville ta turen.

Flyselskapet Emirates forsøker å trekke kunder ved å gi alle reisende en corona-forsikring, som blant annet inkluderer dekning av utgifter for et eventuelt karanteneopphold og medisinske utgifter - og til eventuell hjemtransport av avdøde samt bidrag til begravelse, dersom det skulle komme til det.

Og i Danmark har de gjennom en stor «sommerpakke» halvert prisene på museer og andre attraksjoner og opplevelser for å få i gang reisebransjen. De har også hatt gratis reiser med ferger for gående og syklende mange steder i landet.

Nå går Kanariøyene ut og vil trekke til seg turister ved å love å dekke corona-relaterte utgifter dersom turister blir smittet på øyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer