Feriehus ble bordell via Airbnb

Oslo-mann leide ut boligen til en "turist" som viste seg å være prostituert.

MISBRUKES: Airbnb lar deg finne steder å bo over hele verden, for eksempel via mobilen. Men ikke alle har det samme ærendet. En kvinne som leide en leilighet i Oslo brukte den mest trolig til prostitusjon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Airbnb.no
MISBRUKES: Airbnb lar deg finne steder å bo over hele verden, for eksempel via mobilen. Men ikke alle har det samme ærendet. En kvinne som leide en leilighet i Oslo brukte den mest trolig til prostitusjon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Airbnb.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har flere ganger omtalt tjenesten Airbnb. Nettstedet lar fastboende leie ut boligen sin til turister, slik at du kan tjene en slant som boligeier, eller få et rimeligere sted å bo som turist.

Les mer: Slik leier du ut sengen til turister via Airbnb

Problemet er bare at man ikke vet nøyaktig hvem leieboerne er. I høst kom det frem at to svenske kvinner leide ut sin leilighet i Stockholm til prostituerte, uten å vite det. Da kvinnene kom hjem hadde politiet raidet boligen, og tilbake lå kjønnshår og en plastpose full av brukte kondomer.

Nå kan DinSide fortelle at noe lignende har skjedd i Norge.

"Ikke bekymre deg!"

– Kvinnen sa at hun skulle besøke søsteren sin, og trengte et rolig sted fordi hun måtte studere. Hun virket som helt vanlig jente, forteller en mann som foretrekker å være anonym til DinSide.

Han hadde hørt at Airbnb kunne være en fin biinntekt, og dette skulle bli hans første forsøk. Mannen sov over hos sin kjæreste, og leide ut leiligheten i Oslo til "den helt vanlige jenta"; en Airbnb-bruker som hadde gode tilbakemeldinger på profilen sin. Mannen hadde naturlig nok en sunn skepsis til hvem som skulle få lov til å bo i leiligheten, men hun svarte godt på alle spørsmålene hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer