Feriekiloene som koster flesk

Flyselskapene skjerper bagasjereglene, og har blitt strengere på veiingen. Du får med deg mindre, og må betale ekstra for utskeielsene. Vi har sjekket reglene hos 21 flyselskaper du kan benytte fra Norge.

Publisert
Sist oppdatert

- Jasså, en kilo for mye? Da må du nok sjekke inn håndbagasjen. Lavprisselskapet som i denne sammenheng skal få stå uten navn, var ikke villige til å vende godøyet til den lille ekstrakiloen på vår forrige reise ut av landet. Tidligere i måneden måtte vi også til med seriøs håndbagasjeomlegging for å få lurt med kabinkofferten om bord - på med jakken, toalettvesken som "håndveske", vinflasker i jakkelommene ...

I tidligere flytider var ikke flyselskapene så pirkete på vekta. Da kunne studenter sjekke inn hele flyttelasset og ta med PCen om bord, og sportsglade fikk med både golfutstyr og fiskestang uten å bli presentert for innsjekkingskrav og olme ekstraregninger. Men det var før. Med skjerpet priskonkurranse, høye drivstoffutgifter og svak inntjening i flybransjen kan du ikke lenger regne med å snike halve garderoben med i lufta uten å betale for det.

 • Hvor mye, hvor lite og hvor dyrt?

 • Lite, mindre, minst

  Vektverstingene er charterselskapenes flyoperatører som ikke tillater mer enn 20 kilo samlet bagasjevekt per person, hvorav fem kilo kan være håndbagasje. Sterling har også 20 kilos totalgrense, hvorav maks 7 kilo kan være håndbagasje. Deretter følger Widerøe som med sine stort sett små fly har 15 kilo bagasjegrense på innsjekket bagasje - men de tillater i tillegg åtte kilo håndbagasje. 15 kilo sjekket bagasje er også maksgrense hos Ryanair, men med nye regler får du nå ta med 10 kilo inn på flyet i tillegg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer