Sykehusregning på 300 000 kroner:

Feriemareritt: - Regning 300 000

Den siste natta av Jordon Hunt sin drømmeferie på Bali tok en helomvending som fortsatt følger henne i dag. Hun kunne se sin egen kneskål, og dette kunne ha blitt svindyrt. Heldigvis hadde hun forsikring.

KATASTROFALT: Jordon Hunt forteller hun skulle på ferietur til drømmeøya Bali. Utfallet av turen ble katastrofalt.
KATASTROFALT: Jordon Hunt forteller hun skulle på ferietur til drømmeøya Bali. Utfallet av turen ble katastrofalt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23 år gamle Jordon Hunt fra Sydney var på ferieøya Bali seint i fjor, sammen med flere av venninnene sine.

Fem måneder seinere bærer hun fortsatt preg av avgjørelsen hun tok en av kveldene på øya, skriver australske News.com.

Det var etter en middag at 23-åringen valgte å takke ja til gratis skyss hjem, da hun møtte på noen som skulle i samme retning.

Dermed suste hun av gårde på en scooter sammen med en fremmed. Dette fikk henne nesten drept.

FLYTTET: Da Hunt ble flyttet til et internasjonal sykehus bedres alt seg forteller hun. Hun kunne endelig se venner igjen. Foto: Privat
FLYTTET: Da Hunt ble flyttet til et internasjonal sykehus bedres alt seg forteller hun. Hun kunne endelig se venner igjen. Foto: Privat Vis mer

Plutselig kom en firhjuling rett imot dem.

- Jeg husker at jeg var ansikt til ansikt med en firehjulstrekker, som kom rett mot meg i 60 kilometer i timen. Jeg lukket bare øynene mine, sier Hunt til avisa.

Kunne se egen kneskål

Hun ble kastet i bakken, og mistet en stund bevisstheten. Da hun våknet forstod hun umiddelbart at det var det høyre kneet og lårbeinet hennes som hadde de største skadene.

- Jeg våknet og så på himmelen, og sykkelen var fortsatt over beina mine. Det første jeg gjorde var å vrikke på tærne, og jeg tenkte for meg selv at «hvis jeg kan vrikke på tærne, så er jeg ikke lam». Men jeg skjønte det var ille siden jeg kunne se kneskålen min, sier Hunt til News.com.

Hunt ble fraktet til sykehuset. Hun husker hun håpet ulykken bare var et mareritt, og at hun ville våkne snart.

Sykehuset hun ble sendt til, mottok rundt 150 pasienter daglig, ifølge News.com, slik at det ifølge Hunt nesten var umulig å få akutt hjelp.

23-åringen forteller at hun fikk spjelket opp beinet, men fikk beskjed om å verken spise eller drikke. I tillegg til at hun hadde lite energi opplevde hun det som vanskelig å kommunisere med det offentlige sykehuset.

ØDELAGT KNE: Slik så kneet til Hunt ut etter at det ble splintret opp på det offentlige sykehuset på Bali. Foto: Privat
ØDELAGT KNE: Slik så kneet til Hunt ut etter at det ble splintret opp på det offentlige sykehuset på Bali. Foto: Privat Vis mer

Reddet av forsikringsselskapet

Hunt fryktet hun var i alvorlig fare for å miste beinet, og kontaktet forsikringsselskapet sitt, 1Cover, som ifølge avisa fikk henne raskt flyttet til et internasjonalt sykehus hvor hun skal ha fått raskere hjelp.

Her ble det tatt både røntgenbilder, og kirurgi ble utført på beinet hennes. Ifølge 23-åringen fikk hun enerom på sykehuset, hvor hun kunne ha besøk av vennene sine.

- Ni dager etter behandling i utlandet fikk jeg en telefon fra forsikringsselskapet om at jeg kunne fly hjem til Sydney. Jeg tenkte bare «takk og lov for at jeg skal hjem», forteller hun.

Sykehusregningene kom på hele 48 000 australske dollar uten forsikring, som i norsk valuta vil si 337 604 kroner.

Den endelige regningen Hunt sitter med i dag er likevel bare 70 australske dollar, siden forsikringsselskapet hennes dekket resten, forteller hun.

Nå har det gått omtrent fem måneder siden ulykken, og Hunt hevder hun fortsatt ikke kan jobbe, men er takknemlig for støtten hun fortsatt får fra forsikringsselskapet sitt.

Hunt forteller at forsikringsselskapet betalte hele sykehus-regninga hennes på Bali. I tillegg dekker de 400 australske dollar ukentlig i etterbehandling.

- Det er utrolig.

Dagbladet retter: I en tidligere versjon av denne saken sto det i ingressen at ulykken kostet henne dyrt. Dette er ikke riktig ettersom Jordon Hunts forsikring dekket regningen minus forsikringspremien. Den er nå rettet slik at det står: Hun kunne se sin egen kneskål, og dette kunne ha blitt svindyrt. Heldigvis hadde hun forsikring.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer