Feriemoroa ble dyrere fra 1. juli

Avgift innført.

MORO-MOMS: Bø Sommarland er en av familieparkene med før-moms-priser før 1. juli og etter-moms-priser fra 1. juli. Nå kan du kjøpe sommerens besøk til før-moms-priser, uansett når du har tenkt å bade. Foto: Bø Sommarland
MORO-MOMS: Bø Sommarland er en av familieparkene med før-moms-priser før 1. juli og etter-moms-priser fra 1. juli. Nå kan du kjøpe sommerens besøk til før-moms-priser, uansett når du har tenkt å bade. Foto: Bø Sommarland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har planlagt et besøk til en norsk familiepark i sommer, bør du handle nå. Fra 1. juli innføres det moms på museer, fornøyelsesparker, opplevelsessentra, idrettsarrangement og rett til å utøve idrett.

Momsen er på 8 prosent, og har altså effekt fra 1. juli. Mens noen parker har justert prisene allerede fra begynnelsen av sesongen (eller til og med begynnelsen av året), har andre parker én pris før 1. juli og en annen pris etter 1. juli.

Justerer fra 1. juli

- Noen har justert prisene allerede fra begynnelsen av sesongen, men det gjør ikke vi - det synes vi ikke er rimelig overfor kundene, sier Bernt Gunnar Berntsen, administrerende direktør Bø Sommarland til DinSide.

Bø Sommarland har imidlertid hatt en generell prisøkning på 3-4 prosent fra 2009 til 2010, uavhengig av momsen. Momsen på 8 prosent kommer i tillegg.

Ifølge siste nyhetsbrev fra Tusenfryd, legger også de på prisene fra 1. juli:

    - 1. juli er vi pålagt av myndighetene å legge moms på billlettene våre. Men billetter kjøpt på våre nettsider før 1. juli, er selvfølgelig også gyldige resten av sesongen. Så om du er lur kjøper du billetter allerede nå. De smarte sparer penger! (sitat nyhetsbrev av 25. juni 2010).

Sammenliknet med fjorårets priser har Tusenfryd hatt en prisøkning på drøye 9 prosent på både lavsesongpriser og høysesongpriser. Men dersom du kjøper billetter via nettbestillingen deres før 1. juli, får du voksenbilletten (1-dags billett for alle over 120 cm) for mellomsesongpris som er 319 kroner i stedet for høysesongprisen som trer i kraft 1. juli - som er 339 kroner (Merk: Dette er nettpriser).

Bestill nå - til lavere pris

Uansett størrelsen på prisøkningne fra fjorårets sesong og årets sesong, kan du altså i noen tilfeller få billettene rimeligere dersom du bestiller på nett nå, fremfor å vente til etter 1. juli.

Vi har i denne artikkelen nevnt noen parker som kjører dette tilbudet nå - men dersom du har planlagt besøk til en annen park, kan det lønne seg å sjekke hvorvidt dette gjelder også andre parker - og eventuelt muligheten for å bestille billetter på nett allerede nå.

Tips gjerne andre om gode tilbud i debattforumet nedenfor!

Har allerede justert prisene

- Vi øker prisene med 8 prosent og holder de ellers uendret fra i fjor. Så hvis vi ser bort fra den økningen, er prisene på samme nivå som i fjor, sier markedssjef Roger Lian hos Dyreparken i Kristiansand.

- Innføres prisøkningen fra 1. juli?

- Vi har implementert det nå, sier Lian til DinSide.

Dyreparken i Kristiansand justerte prisene for både lav- og høysesong med cirka 8 prosent ved årsskifte, og holder disse prisene gjennom året.

Tror på upåvirket besøk

Bernt Gunnar Berntsen hos Bø Sommarland tror ikke innføring av moms vil ha innvirkning på besøkstallet.

- Jeg tror ikke det, på en billett som koster 310 kroner, vil det bli 335 i billettluka. Med den økonomiske situasjonen i Norge som den er i dag, tror jeg ikke det vil ha noen nnvirkning, sier Berntsen til DinSide.

- Prisen på dag 2-billetter vil ikke påvirkes av dette, de vil fremdeles koste 119 kroner.

I morgen kan du se en prissjekk på de mest populære familie- og fornøyelsesparkene på DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer