Ferien der alt gikk galt

De hadde bestilt leilighet, men fikk to rom i stedet. Og ikke nok med det: Byggearbeider medførte at de ikke kunn bruke balkongen før etter fem. Turistene klager, og vil ha erstatning.

Publisert
Sist oppdatert

Hver uke tar vi opp klagesaker som kommer inn til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og Klagenemnda for rutefly. Her havner saker som turoperatøren eller flyselskapet og kunden ikke greier å bli enige om på egen hånd. Rundt 40 prosent av sakene som behandles i reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, får medhold.

Skroll ned for mer.

Feil type rom

Gravemaskinstøy utenfor balkongen var forstyrrende.
Gravemaskinstøy utenfor balkongen var forstyrrende. Vis mer


Paret reiste til Tenerife med sin sønn og en kamerat av sønnen. De hadde bestilt treroms for fire personer, men fikk ved ankomst beskjed om at de måtte bo i to toroms i stedet. Denne løsningen ville de ikke godta, men alternativer ble ikke tilbudt. De voksne ville ikke la barna bo alene på et rom, og måtte følgelig dele seg. De mener dette sterkt reduserte utbyttet av ferien.

Støyende byggearbeider

Ikke nok med at de fikk feil rom: Utenfor rommene pågikk det gravearbeider - oppstart før åtte om morgenen, og arbeider helt frem til klokken 17. Selv om det i katalogen stod opplysninger om at de måtte regne med noe støy grunnet byggearbeider, mener klagerne at dette ikke kunne karakteriseres som bagatellmessig. De kunne ikke bruke balkongen før arbeidene var avsluttet.

Støy og romtildeling gjør at turistene krever et prisavslag på halve reisens pris.

En bra løsning

Turistenes turoperatør Ving beklager at det kan oppstå situasjoner der innkvartering ikke blir i følge avtalen. De mener imidlertid at de har kommet med en god løsning gitt at barna som var med på turen var henholdsvis 16 og 17 år gamle. Med leiligheter vegg i vegg kunne de samle seg om måltider etc.

Om byggearbeidene sier selskapet at de var i den tro at arbeidene hadde stoppet opp på grunn av en konkurs. De har ikke mottatt klager om støy fra andre gjester, og er ikke villige til å gi klagerne prisavslag.

6.000 kroner i avslag

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser holder i dette tilfellet med klagerne. De peker på at en pakkereise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt. I dette tilfellet fikk ikke de reisende den leiligheten som var bestilt. Mangler gir grunnlag for forholdsmessig prisavslag om de ikke avhjelpes innen rimelig tid og uten vesentlige ulemper for de reisende. I dette tilfellet er nemnda enige med klagerne i at løsningen med to toroms ikke er tilfredsstillende.

Om støyen sier nemnda at Ving ikke har gitt konkrete kommentarer, og at de derfor finner det sannsynlig at støyforholdene stemmer med klagers beskrivelse, og at den overstiger hva klagerne kunne forvente ut fra opplysningene i katalogen.

Totalt mener nemnda at disse manglene gir rett til et forholdsmessig prisavslag, og setter beløpet til 6.000 kroner totalt.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer