SAS-streiken:

Ferien for hjertesyke barn ødelagt

Sju familier fra Foreningen for hjertesyke barn hadde gledet seg til ferie etter pandemien. Nå rammes de av streiken.

SKULLE SE SABELTANN: Tre familier fra Troms går glipp av turen til dyreparken og Sabeltann-show kommende helg. Her er Kaptein Sabeltann ombord i skuta «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand .Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKULLE SE SABELTANN: Tre familier fra Troms går glipp av turen til dyreparken og Sabeltann-show kommende helg. Her er Kaptein Sabeltann ombord i skuta «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand .Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kommende helgen hadde sju familier fra Foreningen for hjertesyke barn i Tromsø, planlagt å reise til Kristiansand på ferie.

- Aktiviteter i dyreparken og fullt Sabeltann-show var planlagt, sier leder for Foreningen for hjertesyke barn i Troms, Ingrid Tuflåt Haukland, til Dagbladet.

Hun forteller at de hadde booket hotell inne i dyreparken med skikkelig Sabeltann-stil, noe barna deres så veldig fram til.

Flere av familiene hadde planlagt å reise sørover med SAS, men på grunn av streiken blir tre familier, bestående av fem barn og fem voksne, nødt til å bli hjemme.

- Lei seg

Haukland forteller at noen av familiene som bestilte flybillett med SAS, klarte å booke nye fly, men at de måtte ut med svært høye summer.

Hun skal selv være med på turen, men hennes familie bestilte ikke reise med SAS. Det er hun svært glad for.

Haukland vet hvor trist sønnen hennes ville blitt om han plutselig ikke fikk dra på ferien han har gledet seg til i lang tid.

- Han hadde blitt veldig, veldig lei seg. Men heldigvis er flere av foreldrene innstilt på å få til en liknende ferie med barna i snar framtid. I tillegg så får de andre familiene heldigvis feriert litt i Nord-Norge, sier Haukland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.