SAS-streiken:

Ferien for hjertesyke barn ødelagt

Sju familier fra Foreningen for hjertesyke barn hadde gledet seg til ferie etter pandemien. Nå rammes de av streiken.

SKULLE SE SABELTANN: Tre familier fra Troms går glipp av turen til dyreparken og Sabeltann-show kommende helg. Her er Kaptein Sabeltann ombord i skuta «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand .Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKULLE SE SABELTANN: Tre familier fra Troms går glipp av turen til dyreparken og Sabeltann-show kommende helg. Her er Kaptein Sabeltann ombord i skuta «Den sorte dame» i Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand .Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kommende helgen hadde sju familier fra Foreningen for hjertesyke barn i Tromsø, planlagt å reise til Kristiansand på ferie.

- Aktiviteter i dyreparken og fullt Sabeltann-show var planlagt, sier leder for Foreningen for hjertesyke barn i Troms, Ingrid Tuflåt Haukland, til Dagbladet.

Hun forteller at de hadde booket hotell inne i dyreparken med skikkelig Sabeltann-stil, noe barna deres så veldig fram til.

Flere av familiene hadde planlagt å reise sørover med SAS, men på grunn av streiken blir tre familier, bestående av fem barn og fem voksne, nødt til å bli hjemme.

- Lei seg

Haukland forteller at noen av familiene som bestilte flybillett med SAS, klarte å booke nye fly, men at de måtte ut med svært høye summer.

Hun skal selv være med på turen, men hennes familie bestilte ikke reise med SAS. Det er hun svært glad for.

Haukland vet hvor trist sønnen hennes ville blitt om han plutselig ikke fikk dra på ferien han har gledet seg til i lang tid.

- Han hadde blitt veldig, veldig lei seg. Men heldigvis er flere av foreldrene innstilt på å få til en liknende ferie med barna i snar framtid. I tillegg så får de andre familiene heldigvis feriert litt i Nord-Norge, sier Haukland.

NRK har tidligere omtalt saken.

SKUFFET: Ingrid Tuflåt Haukland skulle ønske at alle som hadde bestilt ferieturen til Kristiansand, kunne bli med. FOTO: ICARE, BLINDEFORBUNDET
SKUFFET: Ingrid Tuflåt Haukland skulle ønske at alle som hadde bestilt ferieturen til Kristiansand, kunne bli med. FOTO: ICARE, BLINDEFORBUNDET Vis mer

Splitter opp

Samtidig som Haukland synes situasjonen til flere av familiene i foreningen er trassig, ønsker hun å poengtere at det ikke bare er dem det er synd på.

- Det er så mange flere enn oss som blir rammet. Vi tenker på pilotene som potensielt står uten jobb, og det ønsker jeg å presisere. Dette er kjedelig, men vi synes synd på de som er rammet av streiken. Vi vet det er mange som ikke får ferieturen sin i det hele tatt.

STREIK: Idris Azizi, fra Tønsberg, betalte over 60.000 kroner for å fly ned familien på fem til Kreta. Plutselig ble flyet kansellert. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Haukland sier mange av familiene som fortsatt reiser ned uten fly til Kristiansand, kommer til å splitte opp. Noen av familiene vil reise ned med biler og da er det ikke plass til alle de voksne.

- Det er veldig viktig for barna å møte andre i samme situasjon som dem, alik at de kan dele erfaringer. Det er synd at noen av barna ikke får den muligheten.

Barna som er med i Foreningen for hjertesyke barn er på mellom to og 14 år, ifølge Haukland. De var totalt 27 som skulle reise sørover, men nå er gruppa nesten halvert.

Bestilt SAS hjem igjen

Hun forteller også at flere av familiene som skal reise ned til helgen, har booket fly med SAS hjem, men vet ikke om de kommer seg tilbake.

- Det er familier som ikke helt vet hva de skal gjøre om det fortsatt er streik når de skal hjem på mandag. Noen har familie i nærheten av Oslo hvor de kan bo og planlegge på nytt, men andre vet ikke hva de skal gjøre om de ikke får flydd, sier Haukland.

Nå krysser familiene fingrene for at de også kommer seg hjem.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer