Norgesferie

Ferieperle for hundrelapper

Er dette Norges fineste ferieopplevelse?

RIMELIG DRØMMEFERIE: Fyrvokterassistenten på Fyrsteilene i Oslofjorden bodde i det hvite huset i sirkelen på bildet. Nå er huset til utleie. Foto: Odd Roar Lange
RIMELIG DRØMMEFERIE: Fyrvokterassistenten på Fyrsteilene i Oslofjorden bodde i det hvite huset i sirkelen på bildet. Nå er huset til utleie. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Hytte ved sjøen er en uoppnåelig drøm for mange. Særlig ved de tettetst befolkede områdene i landet.

Men ferie ved sjøen trenger ikke være av det kostbare slaget. Takket være et nettverk av overnattingssteder langs kysten, som er samlet under 15 ulike kystleder langs norskekysten, er fyrvokterboliger, naust, kysthus, tidligere militære bygninger og fine hytter gjort tilgjengelig for overnatting for folk flest.

Og på toppen av det hele: for en rimelig penge.

Man kan få leid fine feriesteder helt i vannkanten for bare noen hundrelapper i døgnet. Og hva er mer romantisk enn en sommerkveld ved fjorden når vinden stilner av og sola går ned i havet?

Hva med å leie Norges minste utleiehytte, Startbua, ytterst på moloen på Hvasser i Færder kommune?

Besøksfyrene

- Gjennom historien har Norge hatt fyrstasjoner 226 steder langs kysten. I dag har 120 av disse status som besøksfyr, og en rekke av dem kan man overnatte ved, sier «fyrsamler» og forfatter Per Roger Lauritzen, som ved hjelp av kajakk og robåt har besøkt flere titalls besøksfyr i Norge.

Resultatet fra turene har endt i bøkene «Norske Fyrstasjoner» og «Fyrene i Oslofjorden», til glede og inspirasjon for andre som vil vite mer om Norges spennende fyrhistorie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer