Ferier for halve prisen

Polen er billigst - Italia er dyrest.

Danmark er blant de dyreste campinglandene, mens Sverige er nest billigst. Foto: Colourbox
Danmark er blant de dyreste campinglandene, mens Sverige er nest billigst. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men for oss nordmenn er det gode muligheter for å ta med vogna på billig ferie uten å måtte kjøre så veldig langt. Sverige er nemlig nest billigste land å campere i, ifølge en prisundersøkelse av den tyske bilistorganisasjonen Adac.

De har sjekket hva det koster for en familie på tre, bestående av to voksne og ett barn, å bo en natt på campingplass i 12 europeiske land.

Pinupenes campingdrøm

Det europeiske gjennomsnittet for en overnatting inkludert tilleggsgebyrer, strøm og varm dusj, er 31,80 euro (281 nok). Til sammenlikning kan du bo for 19,46 euro (172 nok) per natt i Polen, mens du må ut med 41,91 euro (371 nok) i Italia.

Sjekk campingnyhetene

Du kan se hele prislisten lenger ned på siden.

Prisene stiger - men synker i Sverige

Mens hotellprisene synker, har campingprisene i Europa i gjennomsnitt steget med 3,8 prosent. Men det er selvsagt forskjeller mellom landene: Mens campingprisene i Sveits er ni prosent dyrere i år sammenliknet med i fjor, er prisene blitt ti prosent billigere i Sverige og i Polen.

Hit drar luksuscamperne

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer