Sommerferie i Norge

Feriere i Norge?

Les om du bør unngå de mest populære reisemålene i sommer - og om man bør forvente begrensninger med tanke på hvor man kan dra.

BESØKE FJORDENE? De norske fjordene er det mange som ønsker å oppleve. Kanskje oppfyller de også FHIs reiseråd om avstand til andre? Her fra Sognefjorden. Foto: NTB Scanpix
BESØKE FJORDENE? De norske fjordene er det mange som ønsker å oppleve. Kanskje oppfyller de også FHIs reiseråd om avstand til andre? Her fra Sognefjorden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 er året hvor sydenturene etter alt å dømme blir erstattet med ferier i nærområdet - eller kanskje til de norske reisemålene du alltid har hatt lyst til å se, men aldri har prioritert?

Det vil si - hvis situasjonen tillater at vi drar på sommerferie.

Hvis svaret på dette er ja, bør vi frykte et fullt Sommer-Norge?

Håper på Norges-ferie

Vi har spurt Helse- og omsorgsdepartementet om nordmenn kan regne med at det blir greit å reise innenlands når skoleferien begynner, og om det kan bli snakk om begrensninger av smittevernhensyn på hvor man kan reise.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen sier til Dinside at folk bør forberede seg på at sommerferien må tilbringes hjemme, eller i alle fall innenfor Norges grenser.

- Jeg håper vi skal være i en situasjon til sommeren der nordmenn får muligheten til å oppleve Norge som sitt ferieland. Norge er et flott land å feriere i! Men helt hvordan sommeren vil bli, er vanskelig å spå nå. Dette vil være avhengig av smittesituasjonen vi befinner oss i til sommeren, sier Erlandsen.

Er ferie «unødvendig reisevirksomhet»?

Ernst Kristian Rødland, overlege ved Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap, sier til Dinside at ferie er en tid for å slappe av – men at man ikke kan slappe av når det gjelder de generelle smittevernrådene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer