Feriespesialistene som fikser ferien

Singel? Skigal? Golffrelst? Pleietrengende? Spesialistarrangørene hjelper deg.

Publisert
Sist oppdatert

Skireiser

Her ser vi Christian Ahlgren i aksjon. Han jobber på Langleys kontor i Chamonix.
Foto: Langley Travel Foto: Foto: Langley Travel
Her ser vi Christian Ahlgren i aksjon. Han jobber på Langleys kontor i Chamonix.
Foto: Langley Travel Foto: Foto: Langley Travel Vis mer

Skreddersydd ferie

  1. Feriespesialistene som fikser ferien


Vinter og snø, og vi vil gjerne ut på ski. Du kan ordne saken på egenhånd, men det frister gjerne å få ferdige pakker når feriedagene er få, og tiden et knapt gode. Langley er et av selskapene som satser på alpinturisme. De kan melde at januar allerede er velutsolgt, og at de få turen som er igjen nå på tidlig vinter, går for priser fra 4.900. Selskapet har alpinreiser til Frankrike og Canada samt spesialreiser.

- Vi har ikke så mange plasser igjen på spesialreiser, men det er noen ledige på Ski around the Rockies til Canada. Drar du 8. mars, kan du få en reise for 9.500 kroner. Da er du borte i 12 dager, og prisen inkluderer fly og all annen transport, alle overnattinger og guide. Mat og heiskort dekker du selv.

Dette forteller daglig leder i Langley Travel, Christian Sesvold.

Pris: Priser i januar fra 4.900 kroner til Frankrike.

Nettsted: Langley Travel

Det finnes flere spesialister på skireiser. Den mest kjente er STS Alpereiser som har turer til Italia, Sveits, Østerrike og Frankrike.

Familier med en forelder

- I løpet av de første 6-7 årene jeg var alenemor med mine to barn fikk jeg oppleve hva det ville si å være en kjernefamilie med bare en voksen person på tur. Barna fant alltid noen å leke med - men det ble ensomt for meg på verandaen og på hotellrommet om kveldene etter at ungene hadde lagt seg, skriver Unni Belseth, på sitt nettsted.

Belseth startet dermed opp sitt eget reiseselskap for enslige foreldre og deres barn. Belseth arrangerer reiser av alle slag året rundt: Sydenreiser, sykkelturer og fjellturer. Det er lagt opp til et bredt aktivitetsspekter og felles hygge. Vanlige sydenturer for alenereisende alene sammen med andre i samarbeid med Saga. Rondaheim, den norske fjellskole koster 3.550 for voksne og for barn betaler du 250 per leveår. Den dyreste er sydentur fra cirka 6.000 kroner per person, 2.795 for barn i ekstraseng.

Pris: For fjellferie på Rondaheim starter prisene på 3.350 kroner per voksen og 250 kroner per leveår for barn, mens en sydentur i høyseseongen koster 6.000 kroner for voksne. Barn i ekstraseng koster 2.795 kroner.

Nettsted: Unnis aktivitetsferie

Singelreiser

Carpe Diem arrangerer feriereiser for enslige som ønsker å feriere og oppleve ting sammen med andre. Selskapet har fem turopplegg som går en eller flere ganger i løpet av året. Du kan dra på opplevelsestur utenfor turisttråkkene i Spania eller Portugal, på eksotisk reise med jungelekspedisjoner og kanoturer i Ecuador og Galapagos, eller kanskje på aktivitetsferie i Spania med fysiske utfordringer i fokus.

Carpe Diem er en reisearrangør for single, men like fullt må du regne med å betale tillegg dersom du ønsker deg enkeltrom. Enkeltromstillegget ligger på fra 1.250 til 2.450 per person.

Priser: Fra 11.450 for en åttedagerstur i fotsporene til Bandolerosene i Spania. Fly, halvpensjon, overnatting i dobbeltrom og alle aktiviteter er inkludert i prisen.

Nettsted: Carpe Diem

Jentereiser

Jentene har fått sitt eget reiseselskap i Jomfrureiser. Det vesle reiseselskapet har spesialisert seg på aktivitetsreiser for jenter. På programmet står alt fra kulturreiser til trimopphold, og destinasjonene spenner fra Lofoten til Peru. Årets program omfatter 72 reiser i inn- og utland.

Pris: Dyreste reise på årets program er en rundreise i Peru til 31.400 kroner, mens billigste tur koster 4.200 kroner og går til Barcelona.

Nettsted: Jomfrureiser

Spareiser

Spa Travel startet opp i 2003 og selger opphold på spahoteller flere steder i verden.

- Vi har fått inngått kontrakt med 35 hoteller, sier daglig leder Charlotte Ehde Eliassen til DinSide. – Og vi har fine, ofte firestjerners hoteller på programmet vårt.

Pris: Billigste tur går til Budapest. Turen inkluderer reise, opphold, fire behandlinger og halvpensjon og koster 1.995 kroner.

Nettsted: Spa Travel

Litteratur

Karen Blixens Kenya og Sigrid Undsets Roma. Litteraturinteresserte kan reise med Temareiser i Fredrikstad som arrangerer litterærere reiser. Alle reisene innholder dagsprogrammer som dreier seg omkring temaene. Noen av de faste reiseledere er pater Pollestad som viser rundt i Roma, forfatter, spesialpedagog og Sigrid Undset-biograf Tordis Ørjasæther som tar de reisende med til nobelprisvinnerens Roma og forfatteren Roy Jacobsen. Ragnar Kvam viser tilreisende norsk polarhistorie på Svalbard. Nytt av året er rundreise til Syria med kunsthistorikeren Jan Erik Rekdal.

1.850 mennesker reiste med Temareiser i fjor.

Pris: Roma-tur i fotsporene til Sigrid Undset koster 12.950 kroner, mens Svabard-reisen koster 21.950 kroner. På noen av reisene er fullpensjon inkludert i prisen.

Grønn ferie

Golfspill på Mallorca frister i vårmånedene, forteller Vings markedssjef.
Golfspill på Mallorca frister i vårmånedene, forteller Vings markedssjef. Vis mer


Nei, vi tenker ikke på miljøvern, men på ferie som inkluderer køller, hvite baller og velpleid gress. Golfferie er manges førstevalg, og utallige operatører kan hjelpe deg. Charterselskaper tilbyr golfresorts og golfundervisning, spesialoperatører kan skreddersy golfferien, og hoteller rundt i verden ligger midt i de grønne smørøyene og tilbyr fritt valgt adgang til banene. Prisene vil avhenge helt av årstid, hotelltype, banetype og land.

Charteroperatøren Ving er en av Skandinavias største golfreisearrangører. Med dem kan du dra til Egypt, Spania, Thailand og Madeira (Portugal).

- Vårturene våre til Mallorca er spesielt populære, og Tenerife er viktigst av Kanariøyene, sier markedssjef i Ving, Ivar Nohr til DinSide. Selskapet har kun golfturer i vinterhalvåret, og avslutter dette programmet i midten av april.

- Mange velger imidlertid å spille golf i vanlige ferier. De ordner seg selv, og bestiller ikke spesielle golfreiser.

Pris: Fra 1.995 for midtuke til Mallorca i vår (fly+hotell) i mars, eller 4.570 for fly, hotell, tre dagers golfpakke og frakt av golfbag om du bestiller dette på nett. Dette er et tilbud som gjelder for 19. februar, og det kommer i tilknytning til årets reiselivsmesse som går av stabelen på Lillestrøm til helgen.

Nettside: Ving


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer