Ferrari-park til 3,4 milliarder

Grunnsteinen er lagt i Ferrari-parken i Abu Dhabi. Kostnadsoverslag ved ferdigstillelse: 3,4 milliarder norske kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Nedleggingen av grunnsteinen 3. november markerer byggestart på det gigantiske Ferrari-prosjektet i Abu Dhabi. Temaparken bygges i et nytt område som "omreguleres" fra sanddyner, og kalles Island of Yas - eller Yas-øya. Ferrari-parken er planlagt åpnet i tide til Abu Dhabi F1 Grand Prix i 2009. Prislappen på gigantparken er 300 millioner pund, eller cirka 3,38 milliarder norske kroner.

BILDER: Slik blir Ferrari-parken

Samtidig med nedleggelsen av grunnsteinen, ble det også begravet en tidskapsel som inneholdt en peilestang og en ventil fra Ferraris F1-bil F2007, og de første skissene som ble laget av Ferrari-parken på Yas-øya. Tidskapselen vil holde på hemmelighetene frem til Ferraris 100-års jubileum i 2047, da den vil bli åpnet igjen.

Buon divertimento!

- god fornøyelse!
Fornøyelsesparken skal strekke seg over et område på drøye 250.000 kvadratmeter. Den er et samarbeidsprosjekt mellom den italienske sportsbilprodusenten og eiendomsselskapet Aldar Properties. I tillegg til at du selvsagt skal få snuse inn smaken av Ferrari-bilene, skal parken også formidle italiensk kultur, smak og ånd. Her vil det bli fornøyelser for hele familien, inkludert høyteknologiske kinoer, kjøreskoler for både barn og voksne, utstillinger av Ferrari-biler og interaktive læresentre, i tillegg til matservering og øvrig underholdning.

Kjøregleder for alle

Det vil bli totalt 24 attraksjoner, med en miks av familievennlige kjørende attraksjoner, og mer heftige og fartsfylte attraksjoner. Blant de heftigere attraksjonen blir et 70 meter høyt G-force tårn til utfordring av g-kreftene, og en tvilling-berg- og dalbane hvor du for eksempel kan kappkjøre med kompisen i den parallelle banen. I hjertet av parken vil det være en sofistikert bilbane hvor du vil kunne ta kjøretimer, og her er muligheter for bilkjøring på mange forskjellige måter; gokart, sanddynekjøring eller rallykjøring.

Yas Island er ennå kun en byggeplass, men her er det planlagt en racerbilbane i verdensklasse, luksushoteller, marina, vannland, villaer, butikker, golfbaner mm. Alt i alt et fullt utrustet turistområde. Abu Dhabi er den største av de syv arabiske emiratene, og har en befolkning på 1,6 millioner innbyggere.

BILDER: Slik blir Ferrari-parken

Sjekk denne videoen fra hvordan det vil se ut på Yas Island:


Mer info om Yas Island på øyas egen nettside: yasisland.aeVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer