Tips og triks på flyret:

Fest boardingkortet her

Et triks med boardingkortet forvandler telefonen din til en «vegghengt» tv-skjerm i flyet.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Er du en av dem som har sluttet å printe ut papirversjonen av boardingkortet når du skal ut og fly?

Da er det kanskje på tide å tenke nytt - igjen. For det er flere grunner til at det er smart å ha boardingkortet i hånda - og ikke i telefonen - når du skal ut og reise.

BAKTERIER: VASK AV DRIKKEFLASKE: Bakteriene storkoser seg på barnas drikkeflasker dersom flaskene ikke vaskes riktig. Men de bør også tørkes riktig. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Tre gode grunner

Boardingkortet kan være smart å ha dersom du har en reiseskade som skal rapporteres til forsikringsselskapet. De kan be om bevis for at reisen faktisk ble gjennomført, og boardingkortet (som har forsvunnet fra appen på telefonen din, hvis du ikke har tatt skjermbilde) er et godtatt bevis på akkurat det.

SLIK: Fest boardingkortet mellom dekselet på mobiltelefonen eller nettbrettet. Foto: Odd Roar Lange
SLIK: Fest boardingkortet mellom dekselet på mobiltelefonen eller nettbrettet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

I tillegg kan papir-boardingkortet redde deg dersom du går tom for strøm på telefonen, før du skal gå om bord i flyet.

Og en tredje grunn er at du kan bruke boardingkortet til å gjøre telefonen din til en smart og «vegghengt» tv-skjerm under reisen.

Brett boardingkortet som vist i videoen (eller bildet) og fest det mellom mobildekselet og selve telefonen. Deretter fester du det i låsen som holder bordplata i stolen foran på plass, og vips så har du en tv-skjerm som henger fast - perfekt når du må ha bordplata slått opp under avgang og landing.

Husk strøm - glem strømming

Husk imidlertid å laste ned musikk, podcast og filmer før du går om bord i flyet. Da slipper du å måtte bruke flyets eget internett, som oftest har lav nedlastingshastighet og gjør det nærmest umulig å strømme musikk eller filmer. Pass også på at du har fulladet telefon og egen ladekabel som kan brukes til lading under reisen.

Har du hodetelefoner eller øreplugger med støyreduksjon (noice-canselling) blir lyd- og filmopplevelsen enda bedre på flyturen.

God reise!

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer