Festen er over på Ibiza

Øyfolket ønsker seg roligere turister.

Publisert
Sist oppdatert

Ibiza har de siste tiårene hatt rykte på seg for å være den største festøya i Middelhavet. Nå blir det slutt på dette.

På Ibiza har turister kunnet feste hele døgnet. Mange har tydd til dop for å orke å holde det gående 24 timer i døgnet. Dette året bestemte øyas myndigheter at det skulle være forbudt for klubbene å ha åpent mellom seks om morgenen og seks om ettermiddagen. Les mer om dette i vår tidligere artikkel om temaet.

- Vi måtte bestemme oss for hva slags turisme vi ønsket, sa lokalpolitiker Xico Tarrés ifølge tyske Bild.

Ibiza er kjent for å være en av de vakreste øyene i Middelhavet, og kan by på flotte strender, agriturisme, og stadig flere flotte boutique- og spahotell.

Fortsatt bare sex, fyll og dop? Vi besøkte Ibiza i sommer

- Takket være de nye reglene har vi denne sommeren bare hatt halvparten så mange sykehusinnleggelser som følge av overdoser som i fjor.

Det har også vært færre uykker i forbindelse med fyll og dopbruk.

Dj'er og andre i klubbransjen er ikke like fornøyde, og klager over at det er urettferdig at alle andre steder i Spania er det lov med morgenklubber, men ikke på Ibiza. De mener også det er et feiltrinn å satse på familieturisme på øya, siden det er det så mange andre middelhavsdestinasjoner som gjør.

Tall viser at det i år har kommet 5-7 prosent færre turister til øya, som vanligvis får besøk av to millioner gjester i året. Tarrés har imidlertid benektet overfor den spanske avisen El Pais at det har noe med festforbudet å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer