Festivaloversikt

India vil merke deg for livet. Med sine fargerike tradisjoner, underlige ritualer og mangfoldige religioner er landet et sant eventyr. Og med tusenvis av guder å markere er det alltid en festival, så gå ikke glipp av de som arrangeres mens du er der!

Publisert

85 prosent av befolkningen i India er hinduister, en religion som har mer enn 330 millioner guder og gudinner. Og de skal feires! Festivalene setter lys på gamle tradisjoner og mytologier, og de feires med stor respekt for historien. Her følger en oversikt over noen av festivalene:

Januar

Id-ul-Fitr: Denne muslimske festivalen feirer slutten på Ramadan, den årlige fastemåneden. Gamle og unge farger håret med henna (kraftig rød naturfarge), kler seg pent og spiser mye god mat. Feires i hele India.

Republic Day Festival: 26. januar feirer India at de ble en republikk i 1950. Fargerike elefanter marsjerer sammen med militæret gjennom gatene i Dehli. Feires også i andre storbyer.

Mars

Holi: En av de mest energiske festivalene i Nordindia, hvor innbyggerne markerer begynnelsen på våren. Folk kaster fargepulver og farget vann på hverandre.

April

Muharram: Ti dagers muslimsk festival som markerer begynnelsen på det muslimske året. Feires i hele India.

Mai

Buddha Purnima: Denne fullmånefestivalen feirer Buddhas fødsel, opplysning og oppnåelse av Nirvana. Parader med munker går gjennom gatene med hellige skrifter. Feires i Uttar Pradesh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer