Festivalsommer

61 festivaler fra Kristiansand til Kåfjord. Vi viser vei til sommerens festivaler.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer er festivaler og festspill. Og fra nord til sør i vårt langstrakte land er det mye å velge i. Interessert i folkemusikk eller litteratur? Revy og humor? Eller heller rock, pop og jazz? Vi har kartlagt sommerens festivaler og gir deg sted, tid og utdrag av programmene. Vi viser deg også hvor du kan gå videre, for å finne mer informasjon om nettopp den festivalen du er interessert i.

GJENGANGER: Jazzartisten Diana Krall er en av gjengangerne på årets festivaler.
Foto: Kongsberg Jazzfestival Foto: Kongsberg Jazzfestival
GJENGANGER: Jazzartisten Diana Krall er en av gjengangerne på årets festivaler.
Foto: Kongsberg Jazzfestival Foto: Kongsberg Jazzfestival Vis mer


Gjengangere

Dersom det er en spesiell artist du ønsker å oppleve, kan det godt hende det byr seg flere sjanser til å se og høre helten i løpet av en festivalsommer i Norge. Mange artister opptrer gjerne på flere festivaler gjennom sommermånedene. Eksempelvis kan du få med deg Hallingdals helter Hellbillies både under Balejazz i Balestrand, Countryfestivalen på Vinstra og Seljord Countryfestival. Jazzartisten Diana Krall opptrer både under Kongsberg Jazzfestival og Sildajazz i Haugesund, og både Thomas Dybdahl og Röyksopp blir å finne både på Quartfestivalen i Kristiansand og Øyafestivalen i Oslo.

Gratis?

Det koster selvsagt å være på festival – i alle fall stort sett. Men det er mulig å få med seg musikk og festivalopplevelser uten å blakke sparekontoen. Du kan selvsagt velge gratisaktiviteter som gjerne følger diverse festivaler, du kan gratislytte rett utenfor festivalområdet – noe som fungerer bra ved utendørsarrangementer - eller du kan oppsøke helt-gratis-arrangementer; som Musikkens dag i Oslo. En siste mulighet er selvsagt å melde seg som frivillig hjelp under festivalen. Du får gjerne ei kul T-skjorte og muligheten til å jobbe med rigging, servering, vakthold eller annet – og ikke minst: Muligheten til å få med deg konserter og andre arrangementer uten at det koster deg et eneste øre.

Ut å reise?

Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer