Festivalsommer

GUIDE: Pop, rock, poprock, britpop, metall, hiphop og mye mer. Foo Fighters, Green Day, Iron Maiden og Snoop Dogg. Vi guider deg til 14 av sommereuropas store musikkfestivaler: Her er noe for de fleste.

Publisert
Sist oppdatert

De største musikkfestivalene i Europa trekker over 150.000 mennesker hvert år. Andre retter seg mot en egnere krets og er kanskje ikke stor i publikumsantall, men kan likevel tilby store navn på spillelisten.

Vi guider deg til noen av de største musikkfestivalene i sommereuropa. På denne siden finner du de britiske festivalene, og klikker du her kan du finne festivaler i Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia og Spania.

Vi har tidligere publisert en guide over de nordiske musikkfestivalene. Klikk her for å komme til denne artikkelen.

Glastonbury

Dette er den største utendørsfestivalen i Storbritannia, og en av de viktigste hendelsene på festivalfronten i Europa. Årets festival er alledere utsolgt, og man kan dermed fastslå at det også i år blir 150.000 besøkende, i likhet med de siste årene. Den første Glastonburyfestivalen ble arrangert i 1970, dagen etter Jimi Hendrix' død. Dette er en festival hvor du får muligheten til å høre både rock, pop, dance og jazz, og den ble kåret til Storbritannias beste store festival i 2004 (virtualfestivals.com).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.