Festmåned i Edinburgh

Er du ute etter fest og moro, er Edinburgh i august stedet å være. I løpet av en liten måned skal den skotske byen gjennom fem festivaler.

Illustrasjon: Edinburgh Festival Fringe Foto: Fringe Festival
Illustrasjon: Edinburgh Festival Fringe Foto: Fringe Festival Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Edinburgh Fringe

Når: 3. til 25. august.Dette skjer: Show og opptredener blant annet innenfor kategoriene komedie og revyteater, barneunderholdning, dans, konserter, musikaler og opera.

I løpet av disse tre ukene i august kan du velge mellom 1.541 forskjellige forestillinger fremført av 12.940 forskjellige aktører fordelt på 668 grupper. Her er det åpent for alle, både på publikumssiden og forestillingssiden. Ingen blir invitert til å opptre, og ingen får betalt for å være der. Aktørene kan bare håpe at billettinntektene dekker inn kostnadene ved å være der.Fringe-festivalen kom i sin tid i stand som en motreaksjon på den første Edinburgh International Festival. Dette var i 1947, og i år utgjør Fringe-festivalen en viktig del av en større festivalenhet.

The International Festival

Når: 10. til 30. august.Dette skjer: Forestillinger innen drama, ballett, samtidsdans, samtidsmusikk fra Kina, India og Japan, tradisjonell musikk, med mer.

Edinburgh International festival blir gjerne referert til som den offisielle festivalen, for å skille den fra den rebelske Fringe festivalen … På den originale festivalen, som for øvrig er like gammel som Fringe, kan du velge blant 170 forestillinger. Mest populære arrangement er Bank of Scotlands fyrverkerikonsert, hvor spektakulært fyrverkeri blir skutt opp akkompagnert av klassisk musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer