Festmåned i Edinburgh

Er du ute etter fest og moro, er Edinburgh i august stedet å være. I løpet av en liten måned skal den skotske byen gjennom fem festivaler.

Illustrasjon: Edinburgh Festival Fringe Foto: Fringe Festival
Illustrasjon: Edinburgh Festival Fringe Foto: Fringe Festival Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Edinburgh Fringe

Når: 3. til 25. august.
Dette skjer: Show og opptredener blant annet innenfor kategoriene komedie og revyteater, barneunderholdning, dans, konserter, musikaler og opera.

I løpet av disse tre ukene i august kan du velge mellom 1.541 forskjellige forestillinger fremført av 12.940 forskjellige aktører fordelt på 668 grupper. Her er det åpent for alle, både på publikumssiden og forestillingssiden. Ingen blir invitert til å opptre, og ingen får betalt for å være der. Aktørene kan bare håpe at billettinntektene dekker inn kostnadene ved å være der.
Fringe-festivalen kom i sin tid i stand som en motreaksjon på den første Edinburgh International Festival. Dette var i 1947, og i år utgjør Fringe-festivalen en viktig del av en større festivalenhet.

The International Festival

Når: 10. til 30. august.
Dette skjer: Forestillinger innen drama, ballett, samtidsdans, samtidsmusikk fra Kina, India og Japan, tradisjonell musikk, med mer.

Edinburgh International festival blir gjerne referert til som den offisielle festivalen, for å skille den fra den rebelske Fringe festivalen … På den originale festivalen, som for øvrig er like gammel som Fringe, kan du velge blant 170 forestillinger. Mest populære arrangement er Bank of Scotlands fyrverkerikonsert, hvor spektakulært fyrverkeri blir skutt opp akkompagnert av klassisk musikk.

Edinburgh Castle er scene for Military Tattoo.
Foto: Jorge Tutor
Edinburgh Castle er scene for Military Tattoo.
Foto: Jorge Tutor Vis mer


The Military Tattoo

Når: 1. til 23. august.
Dette skjer: Musikk, dans, parader, sekkepiper og trommer.

Det er klart for den 54. Edinburgh Military Tattoo, som var utsolgt før festivalstart. Åsted for underholdningen er det flotte Edinburgh Castle, som troner på en høyde over byen. Her vil 9.000 publikummere la seg underholde hver kveld, av grupper fra mange land – blant annet Oman, Bermuda, Australia, Canada, New Zealand og selvsagt Storbritannia.

The International Book Festival

Når: 9. til 25. august.
Dette skjer: Bøker i sentrum, besøk og foredrag av tenkere og kjente og ukjente skribenter, boksalg, skriveverksted med mer.

Denne festivalen er den yngste av edinburghfestivalene, kun 20 år. Her står bøkene i sentrum; åstedet er Charlotte Square Gardens, og evenementene teller 650 i tallet. Her er også aktiviteter for barn, blant annet pusleverksted, historiefortelling med mer.

The International Film Festival

Når: 13. til 24. august.
Dette skjer: Film, film, film …

Den viktigste filmbegivenheten i Storbritannia er nå inne i sitt 57. år. Her kan du se filmer innen kategorier som animasjon, blackbox, britisk film, dokumentar, kortfilmer med mer.

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer