Festspillene - årets høydepunkter

HYGGELIG LESING: Vi har kost oss med programmene for både Festspillene og Nattjazz. Her er noe av det du kan oppleve under Festspillene de neste ti dagene.

Publisert
Sist oppdatert

Alle byens scener tas i bruk under Festspillene. Fra byens flygelformete storstue til små og store kirker, gymsaler, teaterscener, kaféer, gamle private hjem, messehaller, torg og bymiljøet generelt.

Store navn

Det skal ikke stå på berømthetene heller. Åpningsforestillingen i år er ved danselegenden Merce Cunninghams Dance Company fra New York, og det bergensbaserte dansekompaniet Carte Blanche har forestillinger både torsdag, fredag og lørdag.

Academy of St. Martin in the Fields trenger vel neppe nærmere introduksjon, og Arve Tellefsen har med seg Håvard Gimse på klaver på Ole Bulls Lysøen. Henning Kraggerud spiller med sistnevnte i Trollsalen - og er solist med blant annet Barrat-Dues Festivalstrykere og Bergen Filharmoniske Orkester.

Trondheimssolistene har med seg den norske jazzgruppen Come Shine i Peer Gynt Salen førstkommende lørdag og søndag, Truls Mørk er på plass i år igjen - Leif Ove Andsnes likeså. Avslutningskonserten er, tradisjonen tro, i Grieghallen og ved Bergen Filharmoniske - denne gangen med blant annet bergensjenten Gunilla Süssman på klaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer