Fet skjønnhet

SKRÅBLIKK: Fet og blek? Du er en sexbombe et eller annet sted på jorda.

Inga Holst, journalist i DinSide
Inga Holst, journalist i DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den vakre modellen Carolyn Murphy, kosmetikkselskapet Estée Lauders faste PR-ansikt, reklamerer via en plakat for hvitningsprodukter i et stort varemagasin i Shanghai. Produktet heter Cyber White. Time magazine opplyser at 4 av 10 kvinner i Hongkong, Malaysia, Sør-Korea, Taiwan og på Filippinene bruker produkter som angivelig skal gjøre huden hvitere, og at hele 62 nye hvitningsprodukter ble introdusert på dette markedet i fjor. På plakater i norske parfymerier smiler den samme Murphy friskt, hun er dypt brun og reklamerer for produkter som har den motsatte effekten av Cyber White; nemlig for kremer og puddere som gjør en bronsebrun. Det ble solgt solbadprodukter for 280 millioner kroner i Norge i fjor ifølge Kosmetikkleverandørenes forening.

Når man reiser i sommerferien får man et lite innsyn i hvordan de lever der, enten det nå er Shanghai eller i São Paulo. Slik har jeg fått forståelse av det å være vakker i Sørøst-Asia er å være Cyber White. I juniutgaven av magasinet Harper’s Bazaar poserer Murphy iført bikini for den berømte motefotografen Peter Lindbergh. Det ser ut til å være på en strand i California. Hoftebena hennes stikker ut og her kan man ikke se kvinnelig underhudsfett. Det er i USA og i Europa kvinner vil være slik Carolyn Murphy fremstår i motereportasjen: solbrune og slanke. Men på Cuba ville Murphy ikke fått noen å danse med. Sonia fra Habana, derimot, har mange. Og har hun ikke noen for hånden så vet hun råd. På en fest er hun i veggpryd i 9 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer