Fet tirsdag i New Orleans

Samba, limbokonkurranser og enorme parader – det er Mardi Gras i New Orleans.

MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg.
MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datoen for Mardi Gras, amerikanernes svar på karnevalet i Rio, er satt til 46 dager før påske. I år starter moroa i morgen, tirsdag 12. februar. I tolv dager til ende varer karnevalet.

Flåter

Flere titalls parader bygget om mytologiske temaer toger gjennom New Orleans`gater. Hver parade består av et sted mellom 15-60 flåter fulle av feststemte mennesker som kaster perlekjeder og medaljonger til publikum langs paraderuta. Det er stor stas for dem som kaprer et kjede – selv om de er av billigste sort – og mange strekker seg langt for å få kloa i ett. Det er et vanlig skue å se kvinner blotte puppen i kampens hete, selv om dette ikke er tillatt.

Den såkalte Gay Mardi Gras er regnet for å være den mest imponerende hva ekstravaganse angår. Den skjeve delen av Mardi Gras har cirka 50 år på baken.

Praktisk info

New Orleans ligger i staten Loisiana, USA. Hotellrom i de mest attraktive strøkene som The French Quarter må bookes flere måneder i forveien, men det er både rimeligere og enklere å få et rom i Garden District. I fjor publiserte DinSide Reise en reportasje fra Mardi Gras feiringen. Den finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer