Fetest i Frankrike, fullest i Brasil

I hvilket land spiser vi best mat? Og hvor er det beste utelivet? Brukerne av reiseguiden levner liten tvil.

Publisert
Sist oppdatert

I reiseguiden ligger vurderinger samlet opp gjennom tre år, fra DinSides lesere. Her kan alle si sin mening om steder de har besøkt, og det kan være nyttig erfaring å ta med som korrektiv til informasjon fra glossy reisebrosjyrer.

Skroll ned for mer.

Matopplevelser

Gode råvarer - mat er viktig på reisen.
Gode råvarer - mat er viktig på reisen. Vis mer


Maten du spiser er en del av feriepakken. Uten god mat, er ferien for mange å regne som mislykket. Så hvor skal man dra for å få mest mulig nytelse ut av fødevarene? Skal vi tro brukerne av DinSides reiseforum, reiseguiden, er Frankrike landet for de gode matopplevelsene. Seks av de ti øverst på listen over steder med god mat, ligger i kokkekunstens hjemland. Men også andre steder blir fremhevet av gourmetinteresserte reisende.

Hege tipser sjokoladefrelste om Brugge.

- Brugge er dessuten et eldorado for søtmomser. Belgisk sjokolade er fantastisk, og i Brugge er det lekre sjokoladebutikker på omtrent hvert hjørne.

Irland kan også gi en reisende spesielle matopplevelser. Det forteller en anonym leser om i sitt innlegg om Kinsale.

- Pubar, lunsjrestaurantar og gourmetrestaurantar er det mange av, og byen blir dominert av turistar i den mest hektiske sesongen. Byen er like eksklusiv for irane som enkelte deler av sørlandskysten er i Norge.

Venezuela er kanskje ikke et land du tenker på i kokekunstsammenheng, men skal vi tro Roger Andre er maten en viktig attraksjon ved dette landet.

- Et meget stort pluss er maten. Anbefaler alle å ta en tur på et "pandaria" om morgenen for en frokost. Der kan de tilby ALT!

Drikke er kanskje mer fristende? Richard anbefaler Bamberg i Bayern.

- Det er cirka 70.000 innbyggere i Bamberg og hele 10 ølbryggerier. Det betyr at Bamberg er en by for folk som liker øl.

Natteliv på Ibiza.
Natteliv på Ibiza. Vis mer


Dans, drikk og moro

Men hva så med utelivet? Det festligste reisemålet må være Brasil. Fire av de tyve mest utelivsvennlige stedene på reiseguidens rangering ligger i Brasil. Men du trenger ikke dra så langt for å finne heftige impulser i mørke netter.

Ibiza er en av favorittene skal vi tro de mange innleggene med varme anbefalinger som finnes i reiseguiden. Et av dem er skrevet av Roy, som sier at øya utenfor Spania er for partyanimals.

- Yiiiihaaaaaaaaaaa!!!! jeg vil bare si at de som er ute etter PARTY, LIV og SPETAKKEL!! IBIZA er plassen!!!

Signert med Oslo, beskriver en leser Miami Beach som et paradis, også for deg som jakter på opplevelser ute på byen.

- Nattelivet var ubeskrivelig. Yrende folkeliv, ut i de små timer. South Beach er virkelig å anbefale.

Selv om både dop og fyll florerer, er fullmånefestene på Koh Pha Ngan et must for de fleste backpackere i Thailand, forteller Ståle.

- Partynivået er skyhøyt i høysesongen! Hver fullmåne arrangeres full moon parties noe som etter hvert har blitt et must for backpackere i Thailand å delta på mens de er der.

Skriv inn du også

Sett noe spesielt, opplevd noe sært, spist noe godt? Fortell om det i reiseguiden.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer