Fett for charterselskapene

De tjener godt på å frakte solhungrige nordmenn til sydligere farvann. Her er de største charterselskapenes resultater for fjoråret.

De største blir større.
De største blir større. Vis mer
Publisert

Det er mye penger i omløp i Norge. Det har de fleste fått med seg i de løpende diskusjoner om renteøkning, innstramninger og konsumstatistikker. En av bransjene som tjener godt på at du og jeg har romslig lommebok, er charterbransjen. Tall fra bransjemagasinet Travel News viser at de store selskapene håver inn gryn som vi solsultent kaster fra oss i jakten på den perfekte ferien.

De største blir større

Størst på omsetning er Star Tour. Med en omsetning på 1,8 mrd. kroner er de klart størst på det norske chartermarkedet. Halsende bak kommer Ving med rundt 600 millioner lavere omsetning. Størst økning i omsetning i toppsjiktet har imidlertid Saga Solreiser. Med drøye 1 mrd. brutto omsatt tar selskapet innpå sine storebrødre. Lenger bak følger arrangører som Prisma, Scandorama og PLUSReiser.

Se oversikt over de største selskapene på listen 18034">her.

De små tjener godt

Det er ikke bare gigantene som gjør gode penger på ferieglade nordmenn. Også flere av de små arrangørene kan vise til solide resultater. Knøttene som STS Nordmanns-Reiser, Lilleput, Pyramidene og Mauri Travel har en stor økning i omsetning og gode resultater. Flere av disse selskapene satser på mer spesialiserte ferier, gjerne til fjerne destinasjoner, og profiterer nok ekstra godt på norske reisendes solide kjøpekraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer