FHI har registrert coronasmitte fra 32 fly på to uker

FHI har lagt ut liste over alle fly hvor de har oppdaget coronasmitte de siste 14 dagene. Til sammen står 32 flyginger på listen.

CORONAVIRUS: De siste to ukene har FHI registret et tosifret antall coronasmittede fra fly. Foto: Moritz Frankenberg/dpa/AP/NTB Scanpix
CORONAVIRUS: De siste to ukene har FHI registret et tosifret antall coronasmittede fra fly. Foto: Moritz Frankenberg/dpa/AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Majoriteten av innreisesmitte er fra røde land. Men vi ser også smitte fra land som var grønne, eller er gule i dag. Det beviser at uansett hvor du reiser, så kan du bli smittet, sier overlege Siri Helene Hauge i FHI til VG.

7 av de totalt 32 flygingene var innenlandsflyginger, mens de resterende kom fra utlandet.

– Vi forventet jo da vi åpnet grensene at det skulle komme smitte inn i landet og disse tallene er beviset på at det skjedde, sier overlege Siri Helene Hauge i FHI.

De som har sittet i nærheten av den smittede, skal få beskjed. Resten av passasjerene skal bare følge med på om de får symptomer.

– Foreløpig er det litt usikkert hvor mye smitte som egentlig foregår på fly. Vi har ikke inntrykk av at det er veldig mye smitte som skjer på fly, men vi følger det opp likevel, bare for å være på den sikre siden, sier FHI-overlegen.

Publiserer smittelister

Folkehelseinstituttet (FHI) vil fremover publisere informasjon om offentlig kommunikasjon hvor personer kan ha blitt utsatt for covid-19, og FHI arbeider sammen med kommunene med å smittespore rundt hvert enkelt covid-19 tilfelle, noe som er viktig for å begrense spredningen av viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer