FHI med klar melding

- Hjelper ikke.

SYDEN: Mange ønsker seg til varmere strøk i disse dager. Foto: Lise Åserud/NTB
SYDEN: Mange ønsker seg til varmere strøk i disse dager. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er reisenettstedet Flysmart24, som melder at det er lite vits i å droppe ferien, på tross av at coronasmitten øker kraftig rundt om i verden.

Ikke farligere

- Det hjelper ikke mye å holde seg hjemme, sier fagdirektør i FHI, Preben Aavitsland til Flysmart24.

På spørsmål om det, for vaksinerte nordmenn, er noen fare forbundet med å reise til det populære feriedestinasjonsne i Sør-Europa for tida, svarer Aavitsland at det ikke er noen større smittefare i andre deler av Europa enn i Norge.

- Urovekkende

I desember kunne forsikringsselskapet If melde om at mange nordmenn ikka har reiseforsikring, eller ikke vet hva den dekker.

- Dette er urovekkende, mener Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske reiseforsikring.

Ifølge Handeland får selskapet mange henvendelser om dagen, og at det er sykdom som dominerer statistikken. Han peker på at det er mye corona og influensa nå.

Også forsikringsselskapet Fremtind har advart mot manglende forsikring. Tidligere i år gjennomførte de en spørreundersøkelse som avdekket at mange ikke vet hva den dekker. Dette gjelder spesielt blant dem under 24 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer