Fiesta! Nå!

Var det spanjolene som oppfant festen? Ingen kan feste oftere og lengre enn dem.

Publisert
Sist oppdatert
Fiesta! Nå!


Spanjolene har alltid en grunn til å feste: Helgener, maten, sommeren, påsken, høsten, blomstene, vinen eller ganske enkelt, seg selv. Hver grend, hver by, hver region har sin årvise fiesta med sine egne partyritualer. Og ingen sterder later man til å spare ikke på konfekt - eller andre godsaker.

Turister velkommen

- Festene våre har lange tradisjoner. Så å si hver eneste sted har sin lokale fest, og de faller alltid på den samme tiden av året, sier Octavio Gonzalez, direktør ved Spanias turistkontor i Oslo. – Det er fester å finne hele året, men særlig om sommeren er det mange.

Han trekker frem de store festene, Las Fallas i Valencia og San Fermin i Pamplona.

- Dette er store fester som du bør få med deg.

Og som turist i Spania skal du vite at du aldri er alene:

- Spanjolene er svært åpne, og du er alltid velkommen. Og i Sør-Spania er folk desto mer åpne, sier Gonzalez og trekker frem den berømte Feria de Abril i Sevilla.

Man regner med at Spania har vel 200 store fester som er særlig interessante for tilreisende. Sjekk ut festene Spanias turistkontor anbefaler, og kast deg ut i den spudlende fiestaen.

Her er partykalenderen for resten av året
Her er festene du har gått glipp av

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer