Fiffens fergefavoritt

RCCLs siste cruiseskip i Radiance-klassen er en designerdrøm i glass, mintgrønne detaljer og hvitmalt metall fra utsiden. Et besøk på innsiden avslører en flere lekre detaljer - men vi blir ikke helt kvitt følelsen av å være på besøk hos danskebåtens snobbete storesøster. Kom og se hvor de rike barna leker!

Publisert
Sist oppdatert
Hun er ganske så lekker, der hun ligger fortøyd langs Søndre Akershus kai.
Hun er ganske så lekker, der hun ligger fortøyd langs Søndre Akershus kai. Vis mer


Det mangler ikke på detaljene på Jewel of the Seas, og det er ikke spart på noe - kanskje med unntak av plassen, som naturlig nok er litt begrenset. Hele 50 millioner kroner har Royal Caribbean Cruise Lines brukt på kunst og utsmykking - og båten har flere små gallerier.

Maritime linjer gir båten et sterkt uttrykk grafisk - vi kan se stiliserte seil, omriss av båter og koøyer over alt. Fargevalget derimot, heller mer mot danskebåt enn det klassisk maritime - her er det turkis, lilla, rosa og koboltblått - heller enn marineblått, flaskegrønt og hvitt. Men hva med å ta en titt så du kan bedømme selv?

BILDESPESIAL: Bli med ombord på luksusskipet Jewel of the Seas.

Men hvis vi skal la det ytre telle er dommen soleklar. Jewel of the Seas er både sjøens - og Oslofjordens juvel.

BILDESPESIAL: Oslofjordens dronning for en dag - sett fra utsiden.

Kunstnernes båt

Gjester på Jewel of the Seas kan glede seg over en av sjøens største kunstsamlinger. Og da hun seilte ut fra Oslo 3. mai i år kunne de se verker av fotografene Mette Tronvoll og Vegar Moen og performancekunstneren Kurt Johannessen - vinnerne av Royal Caribbean Arts Grant 2004. Les: Mitt skip er lastet med...

Men hvem er det som sitter igjen med regningen for alle kunstverkene? Stadig flere selskaper i reiselivsnæringen knytter seg til kunstnere og deler villig vekk stipender. Her kan du se noe av kunsten som blir sponset av dine billettpenger. Les: Med kunst på reisen.

Mer båtluksus

Jewel of the Seas er ikke den første luksusskuta DinSide har besøkt.

 • Lekkert på det nyeste hurtigruteskipet Midnatsol
 • Endeløs luksus på verdens største cruiseskip
 • Verdens rikeste borettslag - The World
 • Havets giganter - de største og beste til sjøs
 • Til Danmark i boblebad - den grommeste danskebåten?

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer