Fiffens fergefavoritt

RCCLs siste cruiseskip i Radiance-klassen er en designerdrøm i glass, mintgrønne detaljer og hvitmalt metall fra utsiden. Et besøk på innsiden avslører en flere lekre detaljer - men vi blir ikke helt kvitt følelsen av å være på besøk hos danskebåtens snobbete storesøster. Kom og se hvor de rike barna leker!

Publisert
Sist oppdatert

Det mangler ikke på detaljene på Jewel of the Seas, og det er ikke spart på noe - kanskje med unntak av plassen, som naturlig nok er litt begrenset. Hele 50 millioner kroner har Royal Caribbean Cruise Lines brukt på kunst og utsmykking - og båten har flere små gallerier.

Maritime linjer gir båten et sterkt uttrykk grafisk - vi kan se stiliserte seil, omriss av båter og koøyer over alt. Fargevalget derimot, heller mer mot danskebåt enn det klassisk maritime - her er det turkis, lilla, rosa og koboltblått - heller enn marineblått, flaskegrønt og hvitt. Men hva med å ta en titt så du kan bedømme selv?

BILDESPESIAL: Bli med ombord på luksusskipet Jewel of the Seas.

Men hvis vi skal la det ytre telle er dommen soleklar. Jewel of the Seas er både sjøens - og Oslofjordens juvel.

BILDESPESIAL: Oslofjordens dronning for en dag - sett fra utsiden.

Kunstnernes båt

Gjester på Jewel of the Seas kan glede seg over en av sjøens største kunstsamlinger. Og da hun seilte ut fra Oslo 3. mai i år kunne de se verker av fotografene Mette Tronvoll og Vegar Moen og performancekunstneren Kurt Johannessen - vinnerne av Royal Caribbean Arts Grant 2004. Les: Mitt skip er lastet med...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer