Bilferie

Fikk 13 bøter på tre timer

Nå hagler gamle bøter inn etter leiebilturen i Italia. Dette kan du gjøre når du havner i trøbbel.

DRØMMETUR BLE MARERITT: Turen til Venezia, Firenze og andre italienske opplevelser ble til et kostbart mareritt for Per Arne Nilsson. Foto: Privat
DRØMMETUR BLE MARERITT: Turen til Venezia, Firenze og andre italienske opplevelser ble til et kostbart mareritt for Per Arne Nilsson. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per Arne Nilsson tok med seg kona på en hyggelig biltur i Italia for å markere at han fylte 60 år sist høst.

Nå, over ett år etter turen, hagler det inn med udokumenterte italienske bøter etter kjøreturen som ble gjennomført med leiebil.

Ingen kan svare på om bøtene i det hele tatt må betales.

Biltur til besvær

- Turen startet i Larciano 11. oktober i fjor og avsluttet den 14. oktober. Vi leide bil fra et utleiefirma like utenfor flyplassen og leverte den tilbake der etter en tredagers biltur, forteller den uheldige bergensmannen til DinSide.

- Etter nesten ett år fikk jeg plutselig et krav etter dem som hevdes å være kjøring i «restricted area» med tre bøter på 105 euro på hver. Jeg fikk også ett krav på manglende ubetalte bompenger på ca. 20 Euro. Jeg betalte alt dette for å få saken ut av verden, fortsetter Per Arne Nilsson.

Men dette skulle vise seg å være bare toppen av et isfjell.

Sjokket

For snart ventet et skred av nye bøter fra italiaturen.

- Jeg ble lettere sjokkert da jeg for vel ei uke siden fikk 13 rekommanderte sendinger i posten. Jeg hentet de ut, og det viste seg å være 13 nye bøter. Alle sammen på 85 euro hver. Jeg visste ingenting om bøtene, før de «ramlet inn i postkassa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer