Kompensasjon

Fikk 5000 etter pizza-krav

Det lønte seg å klage på denne turen.

FORSINKET: Flyr må ifølge nemnda betale to passasjerer til sammen rundt 5.000 kroner på grunn av en forsinkelse. Arkivfoto: Torstein Bøe/NTB
FORSINKET: Flyr må ifølge nemnda betale to passasjerer til sammen rundt 5.000 kroner på grunn av en forsinkelse. Arkivfoto: Torstein Bøe/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To forsinkende flypassasjerer klaget da de ikke fikk dekket alle kostnadene til pizza. Nå har flyklagenemnda avgjort at de skal ha 5.000 kroner i erstatning.

Ifølge bransjenettstedet Flysmart24 skulle de to reise fra Oslo til Trondheim med Flyr i januar. Flyet returnerte til Oslo lufthavn fordi svært dårlig vær gjorde at kapteinen vurderte det som utilrådelig å lande på Trondheim lufthavn.

Kjøpte pizza

De reisende ble innlosjert på hotell og fikk i tillegg matkuponger på 150 kroner hver. De to kjøpte pizzaer for 190 kroner stykket og krevde det overskytende refundert av Flyr. Selskapet mente imidlertid at 150 kroner hadde vært nok og avviste kravet.

Transportklagenemnda for flyreiser behandlet saken. Nemnda slo fast at de to ikke bare hadde krav på ekstra penger til mat, men også kompensasjon for forsinkelsen. De ble tilkjent 250 euro hver.

Mangelfullt

Nemnda grunngir avgjørelsen med at flyselskapet ikke har lagt fram rapporter eller logger som viser hva som skjedde med det konkrete flyet, men vist til en værrapport som forteller at flyplassen ble stengt senere på kvelden på grunn av vind, skriver Flysmart24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer