Fikk champagnejobb i Barcelona

Norske Line Høstmælingen jobber i Spania. Hun avkrefter myten om uvirksomme dager under palmetrærne. - Vi jobber lange, lange dager, men livskvaliteten er kanskje høyere.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi nordmenn er kjent for å være ordentlige, men også altfor beskjedne, smiler Line Høstmælingen (26) fra Løvenstad i Akershus over et glass cava på bodegaen Freixenet I Sant Sadurní d'Anoia utenfor Barcelona i Spania.

Høstmælingen kom til den kjente familiebodegaen for vel ett år siden. Da hadde hun vært på jobbjakt i Barcelona i fire måneder.

- Jeg valgte å takke nei til et jobbtilbud i Madrid for å bosette meg i Barcelona hvor jeg hadde venner og kjente.

Selvskryt er bra

- Her nede lyver man kanskje ikke, men man pynter på sannheten. Det synes vi nordmenn er vanskelig. Men det er vanskelig å komme noen vei som utlending uten å ta noen grep.

Høstmælingen som har studert i Norge, Belgia og Frankrike, snakker engelsk, fransk og spansk. Men under jobbjakten førte hun også opp svensk og dansk på CVen.

- Det ser ut som jeg har betydelige språkkunnskaper, smiler den lyse jenta.

Høstmælingen mener nordmenn har gode muligheter i det spanske jobbmarkedet. Veien til markedsføringsjobben ved Freixenet var likevel omstendelig.

- Det tok meg fire måneder å få en jobb jeg ville ha. Jeg brukte mye tid både på å lete, skrive søknader og på å gå på intervjuer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer