Fikk champagnejobb i Barcelona

Norske Line Høstmælingen jobber i Spania. Hun avkrefter myten om uvirksomme dager under palmetrærne. - Vi jobber lange, lange dager, men livskvaliteten er kanskje høyere.

Publisert
Sist oppdatert
Line Høstmælingen (26) mener folk har godt av internasjonal erfaring.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst
Line Høstmælingen (26) mener folk har godt av internasjonal erfaring.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst Vis mer


- Vi nordmenn er kjent for å være ordentlige, men også altfor beskjedne, smiler Line Høstmælingen (26) fra Løvenstad i Akershus over et glass cava på bodegaen Freixenet I Sant Sadurní d'Anoia utenfor Barcelona i Spania.

Høstmælingen kom til den kjente familiebodegaen for vel ett år siden. Da hadde hun vært på jobbjakt i Barcelona i fire måneder.

- Jeg valgte å takke nei til et jobbtilbud i Madrid for å bosette meg i Barcelona hvor jeg hadde venner og kjente.

Selvskryt er bra

- Her nede lyver man kanskje ikke, men man pynter på sannheten. Det synes vi nordmenn er vanskelig. Men det er vanskelig å komme noen vei som utlending uten å ta noen grep.

Høstmælingen som har studert i Norge, Belgia og Frankrike, snakker engelsk, fransk og spansk. Men under jobbjakten førte hun også opp svensk og dansk på CVen.

- Det ser ut som jeg har betydelige språkkunnskaper, smiler den lyse jenta.

Høstmælingen mener nordmenn har gode muligheter i det spanske jobbmarkedet. Veien til markedsføringsjobben ved Freixenet var likevel omstendelig.

- Det tok meg fire måneder å få en jobb jeg ville ha. Jeg brukte mye tid både på å lete, skrive søknader og på å gå på intervjuer.

Høstmælingen ga likevel ikke opp. Hun tok med seg CVen sin til en stor mat- og vinmesse i Barcelona, og leverte den hos flere av selskapene som var representert der. Hun fikk napp hos den store cavaeksportøren Freixenet, et familiekonsern som er en av Spanias største vineksportører.

- Mange lurte nok på hvem jeg kjente i bedriften, sier Høstmælingen.

Lange lunsjer, lange dager

Høstmælingen avkrefter myten om uvirksomme dager i skyggene av Spanias palmer.

- Her jobber jeg fra ni til sju hver dag, og jeg er ikke hjemme før åtte om kvelden. Man tilbringer store deler av dagen sin på jobben her i Spania, og det merkes på jobbkulturen. Man blir mer sosial og arbeidsmiljøet er hyggeligere. Mange ting blir bestemt under de lange middagslunsjene.

Selv om Høstmælingen selv ikke har benyttet seg av ordningen med å transportere dagpengene til andre EØS-land, mener hun rettighetene representerer fantastiske muligheter.

- Å jobbe i utlandet er en flott erfaring. Kan man ta med seg dagpenger, har man jo fantastiske muligheter til å både få internasjonal erfaring og til å finne arbeid. Jeg mener man bør gutse litt.

 • Ta med dagpengene til Europa
  - Slik går du frem når du søker jobb i EØS-området.

 • Tilbake til innledningen.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer