Fikk feil billett

KLAGESAK: Reisebyrået utstedte ungdomsbillett ved en feiltakelse, og klager måtte kjøpe ny billett på flyplassen. Hvem skal dekke ekstrakostnaden?

Klager fikk feil flybillett, og må dekke ekstrakostnadene selv.
Klager fikk feil flybillett, og må dekke ekstrakostnadene selv. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klager kjøpte flybilletter med SAS hos Tensi Tours reisebyrå i Ungarn: Tur-retur Budapest-København, og tur-retur København-Bergen. Klager hadde legitimert seg med pass ved kjøp av billettene, men da han ankom København og skulle videre til Bergen, viste det seg at det var oppført feil fødselsdato på København-Bergen-billetten og at han derfor hadde fått utstedt ungdomsbillett på denne turen. Klager måtte kjøpe nye billetter for å komme seg videre.

Hvem tar regningen?

Klager krever at SAS tar ekstrakostnadene på 3.795 kroner, fordi han mener at han ikke var skyld i feilen. Han hadde legitimert seg med pass ved kjøp av billettene, og antok derfor at han hadde gitt alle riktige opplysninger.

SAS hevder selv at klager står ansvarlig for tapet, fordi han står ansvarlig for å sjekke at opplysningene på reisedokumentene er korrekte. Dersom det oppdages feil, skal dette tas opp med billettutsteder. SAS fraskriver seg dermed ethvert ansvar for feilen, og sier seg ikke enig i erstatningskravet.

Klagenemnda sier at verken klager eller flyselskap er ansvarlige, og at ingen av dem kan klandres for å ha opptrådt slik de gjorde: Klager kan ikke lastes for ikke å ha blitt oppmerksom på feilopplysningene, og flyselskapet gjorde det riktige i å nekte klager å reise videre på ungdomsbilletten. Nemnda uttaler også at ansvaret vil kunne ligge hos reiseselskapet som utstedte billetten, men siden dette ligger i Ungarn, kan ikke den norske klagenemnda ta stilling til dette. Klager får altså ikke medhold i sitt krav overfor flyselskapet, og må dekke kostnadene selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.