Fikk flyforbud på fem år pga. flyfyll

Det straffet seg å true med å drepe alle passasjerene ombord.

Det var ombord et Monacrh Arilines fly at mannen gikk av skaftet. Foto: Arpingstone
Det var ombord et Monacrh Arilines fly at mannen gikk av skaftet. Foto: Arpingstone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En britisk mann ble i retten idømt forbud mot å fly i de fem neste årene, etter en episode ombord et fly på vei til Spania fra Storbritannia. Det skriver Telegraph.co.uk.

Robert Russell bestilte seg en ferietur til Malaga etter at han ble oppsagt fra jobben som postmann. Tobarnsfaren var også nylig blitt skilt. 48-åringen startet ferien med å drikke flere halvlitre og vodkashots på Gatwick flyplass.

Da han gikk ombord flyet, stinket han av alkohol. Etter kort tid begynte han å skjelle ut flybesetningen, og ble da beordret til å bli sittende i setet sitt. Han fortsatte å trakassere besetningen, og da en annen passasjer grep inn, gikk Russel av skaftet.

Han truet med å drepe alle ombord, og gikk bort til nødutgangen og forsøkte å åpne den. Andre passasjerer kom til og fikk holdt ham fast.

Flyet hadde vært i luften i 15 minutter, og kapteinen bestemte seg for å vende tilbake til gatwick for å kvitte seg med den farlige passasjeren. Denne vendreisen kostet flyselskapet Monarch 250.000 kroner.

Tilbake på Gatwick ble Russell arrestert av politiet.

Under rettsaken i Brighton denne uken, beklaget Russel sin oppførsel, og alt det ubehagelige de andre passasjerene hadde opplevd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer